Waar kunst en internationale allure samenkomen

Van vrijdag 8 november tot en met zondag 24 november vindt de 4e editie van de Biënnale Brabant plaats in de karakteristieke Koepelhal. De Biënnale is een belevingsexpositie met bijzondere kunst en verlichting. Van schilderijen tot beelden en van fotografie tot glassculpturen. Een unieke wereld; exclusief, groots en meeslepend.

Ook dit jaar is de organisatie er in geslaagd om een brede selectie kunst van meer dan 40 verrassende kunstenaars te exposeren. Rondom de expositie worden er diverse activiteiten georganiseerd en wordt er samengewerkt met scholen en verenigingen uit de regio. Samen met sponsoren worden er diverse thema- en netwerkavonden georganiseerd.

Van Loon Galleries verwelkomt je graag tijdens Biënnale Brabant 2019!

TICKETS
Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Kunst wordt een beleving in de Koepelhal in de Tilburgse Spoorzone. Deze ruimte vormt de perfecte setting voor een reis langs uiteenlopende kunstwerken van meer dan 40 nationale en internationale kunstenaars.

Burg. Brokxlaan 2
5041 SB Tilburg
(Nabij NS station en binnenstad Tilburg)

DATA
8 tot en met 24 november 2019

OPENINGSTIJDEN
De expositie is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Een sterk kunstplatform

De organisatie van de Biënnale Brabant is in handen van Van Loon Galleries, een kunstgalerie in Vught voor moderne kunst. Van Loon Galleries werkt met circa 50 internationale kunstenaars waaronder Rabarama, David Begbie en Jeffrey Robb. Een sterk kunstplatform als verbinder en podium van kunst, kunstenaars, mensen en maatschappij.

Royals and Rebels

Tijdens Biënnale Brabant presenteert Kim van Oirschot haar art label Royals and Rebels. Zij heeft een aantal jonge, Nederlandse kunstenaars geselecteerd, die zich onderscheiden door kwaliteit en eigenheid. De expositie is dagelijks gratis toegankelijk van 11:00 tot 18:00 uur.

TOE AAN ECHTE KUNST, MAAR GEEN IDEE WAAR TE BEGINNEN?
Het leven van jonge gezinnen en tweeverdieners is hectisch en druk. Genieten van de mooie dingen in het leven staat wel zoveel mogelijk centraal. Maar waar begin je, als je eindelijk eens iets écht moois aan de muur wilt, maar nog geen giga budget hebt? Kim van Oirschot, kunstliefhebber met bergen ervaring als projectmanager bij Van Loon Galleries, kreeg deze vraag veelvuldig. Het inspireerde haar tot de oprichting van haar eigen ‘art label’ Royals and Rebels,waarmee ze tijdens de Biënnale werk exposeert van opkomende kunstenaars.

NIEUW TALENT IN DE HEDENDAAGSE KUNST
Royals and Rebels is voor alle kunst-, interieur- en designliefhebbers. Tegendraads en een tikkeltje brutaal, met de focus op nieuw talent in de
hedendaagse kunst. Kim van Oirschot maakte er een missie van om de allerbesten te vinden: “Eén van de methodes was speuren op social media.
Dat kostte me weken, misschien wel maanden. Ik vond écht enorm veel interessant werk van jonge en veelbelovende kunstenaars. Sommigen hebben al een enorme schare fans, zoals Wendy Buiter met 65.000 volgers op Instagram. De meest indrukwekkende kunstenaars bezocht ik persoonlijk. Omdat het mij niet alleen gaat om het werk, maar ook om de persoon en het verhaal erachter.”

GUNSTIG PRIJSKAARTJE
Beginnende kunstkopers kunnen bij Royals and Rebels unieke objecten aanschaffen zonder allerlei galerieën af te struinen. Naast schilderijen
en fotokunst bestaat de collectie veel uit mixed media. Omdat het nog jonge, doch veelbelovende kunstenaar betreft, is het prijskaartje gunstig. “De meeste prijzen liggen tussen 200 en 3000 euro met enkele uitschieters. De grens is wel echt 5000 euro. Daarvoor krijg je een uniek kunstwerk, of een werk in een genummerde oplage van maximaal 25 stuks, van een kunstenaar die hard op weg is om de top te bereiken. Je schaft dus niet alleen een sieraad voor je woning of kantoor aan, maar doet ook een potentieel interessante investering voor de toekomst.”

 

SPONSOREN

PARTNER

MENU