Waar kunst en internationale allure samenkomen

De Biënnale Veghel is een belevingsexpositie met bijzondere kunst en verlichting, tweejaarlijks georganiseerd door Van Loon Galleries. De werken van maar liefst veertig nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars worden tijdens de Biënnale Veghel tentoongesteld. De kunststromingen waar zij zich met name in verdiepen, zijn klassiek modern, expressief en figuratief, uitgedrukt in een grote diversiteit aan vormen zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, glaskunst en fotokunst. Een unieke wereld; exclusief, groots en meeslepend.

Joris van Loon, eigenaar Van Loon Galleries:
“De grootste gemene deler van de kunstenaars die wij selecteren, is toch dat hun werken intrigerende weerspiegelingen zijn van een unieke kijk op de wereld van vandaag. De Biënnale is daarmee niet alleen een kunstevent, maar ook een podium voor hedendaagse ideeën, impressies en gevoelens, die met zorg en toewijding zijn vertaald naar kunst die werkelijk raakt.”

Let op: Van Loon Galleries in Vught is gedurende de Biënnale gesloten.

LOCATIE BIËNNALE VEGHEL 
Kunst wordt een beleving in de Koekbouw in Veghel. Deze industriële ruimtes vormen de perfecte setting voor een reis langs uiteenlopende, indrukwekkende  kunstwerken.

Verlengde Noordkade 10-12
5462EH Veghel

DATA
30 november tot en met 16 december 2018.

OPENINGSTIJDEN
Biënnale Veghel is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur.

PARKEREN
Aan de Noordkade zijn 750 parkeerplaatsen beschikbaar.

Programma Biënnale Veghel

De Biënnale Veghel vindt plaats van 30 november tot en met 16 december 2018, van 11.00 tot 18.00 uur. Bewandel de route langs meer dan 40 inspirerende nationale en internationale kunstenaars en laat u meeslepen in het verhaal achter hun werken.

Side events:

GASSAN WEEKEND
30 november t/m 2 december

Van vrijdag 30 november tot en met zondag 2 december is GASSAN Diamonds aanwezig met een aantal bijzondere collecties van Rolex, Cartier, Choices by DL, Audemars Puguet, IWC, Jaeger-LeCoultre. Neem deel aan interessante workshops en laat uw juwelen inspecteren en schoonmaken door een expert. Wilt u het GASSAN Weekend optimaal beleven? Bekijk dan ons arrangement!

 

ZINTUIG STRELENDE WIJNTOUR
8 december van 20.00 tot 23.00 uur

Wanneer de deuren gesloten zijn voor het publiek, bieden we op zaterdag 8 december een unieke, avondvullende wijntour aan in de Biënnale. Na een ontvangst met een glaasje bubbels wandelt u gezamenlijk over de Biënnale. Wine2Proof heeft bij vier kunstwerken tongstrelende wijnen uitgezocht. Terwijl u kijkt naar het kunstwerk, nipt van uw glas en geniet van een bijpassend hapje, verzorgd door DIS, krijgt u uitgebreide uitleg over de herkomst van de wijn en de zintuigelijke waarneming van de kleuren en de smaak in de opbouw en afdronk.

Meer informatie en reserveren? Bekijk het arrangement! 

Een sterk kunstplatform

Van Loon Galleries behoort tot de grootste kunstgaleries van Nederland en organiseert tweejaarlijks de Biënnale Veghel. Sinds haar oprichting in 2007 exposeert Van Loon Galleries een groot aanbod van verschillende nationale en internationale kunstenaars in diverse stromingen binnen de hedendaagse kunst; surrealisme, realisme en impressionisme. De kunstenaar staat altijd centraal. Alle mogelijke vormen van beeldende kunst zijn in de galerie vertegenwoordigd; van beelden tot schilderijen en van glasobjecten tot gaas-sculpturen. Samenvattend; een brede selectie van diverse (inter-)nationale kunstwerken die een blijvende waarde hebben en de wereld een stukje mooier maken. Van Loon Galleries organiseert zo’n 6 a 8 solo-exposities per jaar naast de algemene tentoonstelling die het gehele jaar door te bewonderen is. Van Loon Galleries is gehuisvest in een monumentaal pand uit 1953, aan de Taalstraat te Vught. Het pand is de voormalige pastorie van de Parochie Onze Lieve Vrouw Middelares. Deze pastorie is in 1953 gebouwd onder architectuur van architect Kropholler. De pastorie is na een complete metamorfose een prachtig plek geworden voor onze kunstgalerie.

Koekbouw

De prachtige Koekbouw aan de Noordkade in Veghel in Veghel draagt een stevig steentje bij aan het succes van de Biënnale Veghel. De Noordkade heeft zich de afgelopen tijd ontwikkeld tot een ware hotspot. De machines zwijgen, maar de nieuwe CHV Noordkade laat van zich horen: culturele bedrijven en ondernemers gaan door met mixen en mengen. Cultuur met food. Bedrijfsleven met kunst. Ouderen met jongeren. Maar ook werk en vrije tijd worden samen gebracht op deze unieke locatie.

Voorafgaand aan of na uw bezoek aan de Biënnale kunt u terecht in verschillende prachtige en smaakvolle bars en restaurants. Ook kunt u uw bezoek aan de Biënnale verrijken met een bezoek aan het museum, de escaperoom, het theater, de bioscoop, diverse kunstgroepen en een groot aanbod aan unieke winkels. Echt meer dan de moeite waard!

Laat je inspireren door dit bijzondere stukje Veghel.
Voor meer informatie over deze inspirerende locatie, klik hier.

Royals and Rebels

Van 30 november t/m 16 december presenteert Kim van Oirschot tijdens de Biennale Veghel haar art label Royals and Rebels. Zij heeft een aantal jonge, Nederlandse kunstenaars geselecteerd, die zich onderscheiden door kwaliteit en eigenheid. De expositie is dagelijks gratis toegankelijk van 11:00 tot 18:00 uur . Kijk op royalsandrebels.nl

TOE AAN ECHTE KUNST, MAAR GEEN IDEE WAAR TE BEGINNEN?
Het leven van jonge gezinnen en tweeverdieners is hectisch en druk. Genieten van de mooie dingen in het leven staat wel zoveel mogelijk centraal. Maar waar begin je, als je eindelijk eens iets écht moois aan de muur wilt, maar nog geen giga budget hebt? Kim van Oirschot, kunstliefhebber met bergen ervaring als projectmanager bij Van Loon Galleries, kreeg deze vraag veelvuldig. Het inspireerde haar tot de oprichting van haar eigen ‘art label’ Royals and Rebels,waarmee ze tijdens de Biënnale werk exposeert van opkomende kunstenaars.

NIEUW TALENT IN DE HEDENDAAGSE KUNST
Royals and Rebels is voor alle kunst-, interieur- en designliefhebbers. Tegendraads en een tikkeltje brutaal, met de focus op nieuw talent in de
hedendaagse kunst. Kim van Oirschot maakte er een missie van om de allerbesten te vinden: “Eén van de methodes was speuren op social media.
Dat kostte me weken, misschien wel maanden. Ik vond écht enorm veel interessant werk van jonge en veelbelovende kunstenaars. Sommigen hebben al een enorme schare fans, zoals Wendy Buiter met 65.000 volgers op Instagram. De meest indrukwekkende kunstenaars bezocht ik persoonlijk. Omdat het mij niet alleen gaat om het werk, maar ook om de persoon en het verhaal erachter.”

GUNSTIG PRIJSKAARTJE
Beginnende kunstkopers kunnen bij Royals and Rebels unieke objecten aanschaffen zonder allerlei galerieën af te struinen. Naast schilderijen
en fotokunst bestaat de collectie veel uit mixed media. Omdat het nog jonge, doch veelbelovende kunstenaar betreft, is het prijskaartje gunstig. “De meeste prijzen liggen tussen 200 en 3000 euro met enkele uitschieters. De grens is wel echt 5000 euro. Daarvoor krijg je een uniek kunstwerk, of een werk in een genummerde oplage van maximaal 25 stuks, van een kunstenaar die hard op weg is om de top te bereiken. Je schaft dus niet alleen een sieraad voor je woning of kantoor aan, maar doet ook een potentieel interessante investering voor de toekomst.”

royals and rebels a5 large

MENU