Duo expositie ramon otting en andrej Jakab

Duo-expositie

Van Loon Galleries organiseert een “Duo” expositie met schilderijen van Ramon Otting en glassculpturen van Andrej Jakab. De nieuwe kunstwerken zijn te zien van zaterdag 15 april tot en met zondag 4 juni 2023 in de galerie aan de Heuvel in het centrum van Vught.

Ramon Otting (Nederland 1969) – Flaming Flowers

De aarde en de belichaming van de verleidelijke expressie van de natuur – de bloei van een bloem – is het onderwerp van deze serie schilderijen. Zoals in al zijn werk zijn de stukken in deze serie een geslaagde poging van Ramon Otting om de natuur te ontmoeten.

De bloei als inspiratiebron.
Door het mengen van aarde en natuurlijke pigmenten komt Otting dichterbij dan ooit. Otting laat ons ervaren dat we ontzag moeten hebben voor de natuur. De natuur is zonder twijfel onze superieur. Bloemen zijn immers het bewijs dat de natuur de magische kunst van het verleiden beheerst. En de tijdelijke aard van de bloei maakt het onweerstaanbaar. Eerlijkheid is een kernwoord van het vakmanschap waarmee Ramon Otting de kunst benadert.

Andrej Jakab (Bratislava, Slowakije 1950)

In de stilte van glas zien en horen we iets van reflectie, microspiegeling en de kristallen tonen iets van muziek.” Glaskunstenaar Andrej Jakab is de componist en dirigent. Voor deze expositie is hij geïnspireerd door een prachtige kathedraal “Cathedral.” Ook “Spheres of influence” is een veelzeggende en spraakmakende titel van een van zijn nieuwe werken. De natuurlijke omgeving wordt bijvoorbeeld voorgesteld door lava, koralen of een delicate libelle.

Jakab heeft een voorkeur voor de technische fusing, slijpen, polijsten en verbinden van optisch glas met composieten. Hij legt de nadruk op abstractie en geometrie. Het is fascinerend hoe zijn werken interne en externe geometrische vormen en volumes presenteren.

Jakab behoort tot de top van de internationale glaskunstenaars. Zijn werken zijn opgenomen in internationale kunstcollecties zoals het Corning Museum Of Glass USA, het Museum Jan Van Der Togt Amstelveen Holland en meer.

Programma expositie

De schilderijen van Ramon Otting en glassculpturen van Andrej Jakab zijn van zaterdag 15 april tot en met zondag 4 juni 2023 te bewonderen bij Van Loon Galleries.

Officiële opening

De feestelijke opening van deze expositie vindt plaats op zondag 16 april vanaf 14.00 uur. Hierbij zijn beide kunstenaars aanwezig in de galerie waar zij hun werken persoonlijk toelichten.

Openingstijden galerie:

Woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur
Zondag van 13.00 tot 16.00 uur of op afspraak

Adres: Van Loon Galleries
Heuvel 4, 5261 EE Vught
+31(0) 73 68 400 15

“De superieure kracht van de natuur vergeleken met de mens, die altijd zal verliezen, is voelbaar.”- Ramon Otting

Andrej Jakab Van Loon Galleries
Ramon Otting Van Loon Galleries
Andrej Jakab Van Loon Galleries
Ramon Otting Van Loon Galleries