Hub Expositie Pollen, Van Loon Galleries

Expositie Hub Pollen

De gedetailleerde schilderijen van Hub Pollen zijn van zaterdag 5 februari tot en met zondag 13 maart 2022 te bewonderen bij Van Loon Galleries.

 

Hub Pollen (Nederland, 1946)

Ongeveer 20 jaar geleden nam Hub Pollen het besluit om kunstschilder te worden. Als autodidact zocht hij al schilderend naar de discipline en het medium waarin hij zich goed voelde. Het werd ‘het stilleven in olieverf’. “Het schilderen van stillevens in olieverf is een edel ambacht”, zo vindt Hub. Met vlijt en ijver maakte hij zich de oude schildertechnieken eigen. De ontwikkeling in zijn werk bevindt zich in de voortschrijdende verbetering ervan, niet in het veranderen van stijlen of materialen. Realisme schrijft Hub met een hoofdletter. Zijn stillevens zijn daarom dan ook verbluffend realistisch.

De liefde voor het detail straalt af van zijn schilderijen. Veel tijd besteedt hij aan het bepalen van de compositie en de voorwerpen die hij wil schilderen. Het spel van licht en donker geeft karakter aan zijn schilderijen. Alledaagse taferelen met zowel antieke als hedendaagse voorwerpen, bloemen, groenten en fruit hebben zijn voorkeur. Daarbij gaat hij steeds vaker te werk volgens het principe ‘minder is meer’. Slechts enkele voorwerpen of enkele stuks fruit vindt hij voldoende voor een mooi en rustig stilleven. Elk schilderij is uniek, vervaardigd met liefde voor het ambacht en passie voor de kunst.

 

Officiële opening

Deze bijzondere expositie is vanaf zaterdag 5 februari vanaf 12.00 uur officieel geopend. De kunstenaar is zaterdag 5 februari en zondag 6 februari vanaf 14.00 uur aanwezig, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kunt komen over de werken. U kunt de galerie zonder afspraak een bezoek brengen. Wij verwelkomen u graag!

 

Openingstijden Van Loon Galleries

Woensdag t/m vrijdag: 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 12.00 – 17.00 uur of op afspraak

“Je krijgt wat je ziet, niet meer en niet minder” – Hub Pollen.

Stilleven met appelen en antieke kom (2011) 45 x 63 cm, Oil on panel
Expositie Hub Pollen
Hub Pollen Expositie
Expositie Hub Pollen