Duo-expositie Boot & Hombergh

Jenny Boot en Anneke van den Hombergh Expositie

De majestueuze portretten van Jenny Boot en de kleurrijke glaswerken van Anneke van den Hombergh waren van 7 maart tot en met 3 mei 2020 te bewonderen bij Van Loon Galleries.

Jenny Boot

Jenny Boot begon ooit met schilderen als vorm van expressie. Na vele omzwervingen koos ze uiteindelijk voor de fotoacademie. In 2012 studeerde ze af in Amsterdam als modefotograaf. Hoewel ze in haar afstudeerjaar al exposities kreeg in Parijs en New York, zag Jenny zichzelf eerder voor de modebladen werken dan kunst maken. In 2015 werd Jenny ontdekt en werd haar werk op alle toonaangevende kunstbeurzen ter wereld getoond. Haar werken hangen nu dan ook in verschillende prestigieuze collecties. Het werk van Jenny Boot laat zich het best omschrijven als dat van een moderne kunstenaar met ‘roots’ in de 17de eeuw. Prachtige jonge vrouwen in het licht van Rembrandt met molensteenkragen die nooit zijn wat ze lijken. Boot beheerst het claire obscure lichtgebruik als geen ander. Haar majestueuze portretten en diner scenes worden wereldwijd gewaardeerd. Haar ‘Black girl with pearl’ een geheel zwarte remake van Vermeer’s Meisje met de parel, viel zo in de smaak bij het Vermeer centrum in Delft dat ze haar eerste exemplaar hebben aangekocht voor hun vaste collectie.

Anneke van den Hombergh

stoppen om terug te kijken. Het lijkt wel of Van den Hombergh niet in de greep is van de kunst maar de kunst juist in de greep is van haar. Voor Van den Hombergh is de kunst geen kunst om van te leven, maar om in te leven. Om mee samen te zijn, om mee te communiceren, te delen, te dromen en te hopen. Iedere dag weer opnieuw. Levenslang tot en met het oneindige hiernamaals. Van den Hombergh heeft zich toegelegd in het glas versmelten (fusing). Hierbij creëert en vervaardigt ze kunst in unieke schoonheid met perfectionistische vormen. Van den Hombergh heeft een volledige eigen(zinnige) stijl waarbij voornamelijk de harmonische kleurenpracht kenmerkend is. Wild en woest en altijd vol inspiratie. Onuitputtelijk in vernieuwde uitdaging. Bezieling, vurigheid en heftige ingevingen. Het is allemaal terug te zien in de kunstobjecten van Van den Hombergh. De werken zijn tot in detail vormgegeven en gecreëerd en ingeademd door muzikale klanken die altijd klinken in het haar atelier. De meeste glas sculpturen vinden hun weg direct in privécollecties en gaan tot ver over de landsgrenzen.

Officiële opening

De feestelijk opening van deze expositie vond plaats op zondag 8 maart vanaf 14.00 uur. Hierbij waren beide kunstenaars aanwezig, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kon komen over de werken.

(Aangepaste) Openingstijden Gallery

Woensdag t/m zondag van 13.00 tot 16.30 uur of op afspraak

“You can’t see the stars without the darkness” – Jenny Boot

“Kunst zonder grens en zonder horizon. Met een oneindigheid in passie, verlangen en dynamiek.” – Anneke Van den Hombergh

Jenny Boot
Anneke van den Hombergh
Jenny Boot
Anneke van den Hombergh