Duo-expositie Boot & Lejeune

Duo-expositie: Jenny Boot & Bob Lejeune

De majestueuze fotografie van Jenny Boot en de gedetailleerde sculpturen van Bob Lejeune waren van 1 mei tot en met 13 juni 2021 te bewonderen bij Van Loon Galleries.

 

Jenny Boot (Nederland, 1969)

Jenny Boot studeerde in 2012 af in Amsterdam als modefotograaf. Hoewel ze in haar afstudeerjaar al exposities kreeg in Parijs en New York, zag Jenny zichzelf eerder voor de modebladen werken dan kunst maken. In 2015 werd Jenny ontdekt en werd haar werk op alle toonaangevende kunstbeurzen ter wereld getoond. Haar werken hangen nu dan ook in verschillende prestigieuze collecties.

Het werk van Jenny Boot laat zich het best omschrijven als dat van een moderne kunstenaar met ‘roots’ in de 17de eeuw. Prachtige jonge vrouwen in het licht van Rembrandt met molensteenkragen die nooit zijn wat ze lijken. Boot beheerst het claire obscure lichtgebruik als geen ander.

 

Bob Lejeune (Nederland, 1958)

Bob Lejeune maakt voornamelijk keramische beelden waarin dierfiguren veelvoudig terugkeren. Wat dat betreft staat hij in een oeroude traditie binnen de kunstgeschiedenis. De dier- en mensfiguren van Bob Lejeune zijn sterk verhalend en hebben een bijna surrealistische uitstraling. De kunstenaar noemt zichzelf weliswaar geen verhalenverteller, maar zijn objecten vertellen wel degelijk een verhaal voor wie het wil horen.

In het vroegere werk was kleur belangrijk. De afzonderlijke onderdelen van de objecten werden geglazuurd met heldere kleuren in de sfeer van de porseleinen keramiek uit de tijd van de Rococo, begin 18e eeuw. De monochrome glazuurlagen geven het object meer eenheid, meer visuele stevigheid. De beschouwer dient nu harder te werken om de verschillende lagen en de betekenis van het beeld te ontsluieren en te ontrafelen.

Opening expositie

Deze bijzondere expositie was vanaf zaterdag 1 mei officieel geopend. De galerie is (weer) zonder afspraak te bezoeken. Beide kunstenaars waren zaterdag 1 mei en zondag 2 mei aanwezig zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kon komen over de werken.

Openingstijden Van Loon Galleries

Woensdag t/m vrijdag: 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 12.00 – 17.00 uur of op afspraak

“Het werk laat zich niet zomaar uitpakken.”
– Bob Lejeune

“You can’t see the stars without the darkness”
– Jenny Boot

Chaja, Jenny Boot
Rota Fortunae, Bob Lejeune
Amaze, Jenny Boot
Groene Draak, Bob Lejeune