Expositie VanLoonGalleries Marta Jedrysko

Expositie: Marta Jedrysko

De schilderijen van Marta Jedrysko zijn van zaterdag 4 maart t/m zondag 16 april 2023 te bewonderen bij Van Loon Galleries. Nieuwsgierig geworden? Lees verder om meer over de kunstenaar en haar werk te weten te komen.

 

Marta Jedrysko (Polen, 1959)

Als Marta Jedrysko aan een doek begint, weet ze in haar hoofd al hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Iedere penseelstreek wordt bedachtzaam op het doek gezet en niets wordt aan het toeval overgelaten. Haar werkwijze is anders dan je waarschijnlijk in eerste instantie als kijker vermoedt. Marta Jedrysko is in haar meest recente werk op zoek naar harmonie en balans.

Inspiratiebron voor de serie werken die nu te zien zijn, is de muziek, in het bijzonder de Vier Jaargetijden, de beroemde 18de eeuwse vioolconcerten gecomponeerd door Antonio Vivaldi. De virtuoze uitvoering door Nigel Kennedy klinkt door in haar schilderijen.

In 1983 studeerde Marta Jedrysko af aan de kunstacademie in Krakow. Sindsdien loopt het schilderen als een rode draad door haar leven. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen ter ere van haar 40 jarig jubileum. met haar meest recente werk keert ze als het ware terug naar haar jongere jaren als kunstenaar. Niet letterlijk, maar losjes refereert ze aan haar vroege werk. Kenmerkend voor haar meest recente werk is het gebruik van olieverf en houtskool, aangebracht in dikke penseelstreken. Een prachtige serie schilderijen en een nieuwe stap in haar carrière zijn het resultaat.

 

Officiële opening

De feestelijke opening van deze expositie vindt plaats op zondag 5 maart vanaf 14.00 uur. Hierbij is de kunstenaar aanwezig in de galerie, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kunt komen over de werken. U kunt de galerie zonder afspraak een bezoek brengen. Wij verwelkomen u graag!

 

Openingstijden Van Loon Galleries

Woensdag t/m vrijdag: 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 12.00 – 17.00 uur
Zondag: 13.00 – 16.00 uur
of op afspraak

“Als ik met een schilderij bezig ben, werk ik door totdat ik van het werk ga houden, totdat ik er verliefd op word.”
– Marta Jedrysko

Expositie Van Loon Galleries - Marta Jedrysko
Marta Jedrysko
Expositie Van Loon Galleries - Marta Jedrysko
Expositie Van Loon Galleries - Marta Jedrysko