Solo-expositie: Rabarama

De krachtige sculpturen van Rabarama zijn van 28 november tot en met 20 december 2020 te bewonderen bij Van Loon Galleries.

Rabarama (Italië, 1969)

Rabarama, artiestennaam van Paola Epifani, woont en werkt momenteel in Padua, een stad in Noord-Italië. Al in haar vroege jeugd bleek de kunstenaarsdochter een aangeboren talent te hebben voor het maken van sculpturen. Haar artistieke educatie begon aan de hogeschool voor de kunsten in de Italiaanse stad Treviso. Ze zette haar scholing voort aan de Academie voor Schone Kunsten in Venetië. Ze slaagde met hoge cijfers in 1991 waarna ze direct participeerde in een groot aantal nationale en internationale beeldhouw competities. Hierdoor verdiende ze steeds meer bijval van de critici en het publiek.

Rabarama maakt sculpturen en schilderijen van mannen, vrouwen en hybride wezens, vaak in excen- trieke poses. Met deze krachtige sculpturen is zij een zoektocht begonnen naar de predestinatie van de mens. De huid van haar onderwerpen is altijd versierd met patronen, symbolen, letters, tekens en andere figuren die een grote verscheidenheid vertonen. Elk beeld wordt na het gieten met de hand gekleurd en op deze wijze van een eigen DNA voorzien. Rabarama wordt gezien als een uiterst hoog getalenteerde allround kunstenaar. Een gestage stroom onderschei- dingen, laureaten en officiële erkenningen van over de hele wereld valt haar ten deel en bewijst haar.

Opening expositie

De expositie is geopend vanaf zaterdag 28 november vanaf 12.00 uur. De kunstenaar is, onder voorbehoud, zaterdag 28 november en zondag 29 november vanaf 14.00 uur aanwezig, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kunt komen over de werken.

Openingstijden galerie

Woensdag t/m vrijdag: 11.00 – 17.00 uur

Zaterdag en zondag: 12.00 – 17.00 uur of op afspraak

“Poëtische ideeën en poëzie zijn de adem in het proces van denken en creëren van mijn beelden.”
– Rabarama

“Met trots toont de galerie een unieke verzameling van deze wereldberoemde kunstenaar.”
– Joris van Loon

Samuel Dejong Van Loon Galleries Vught
Nimrod Messeg Van Loon Galleries Vught
Samuel Dejong Van Loon Galleries Vught
Nimrod Messeg Van Loon Galleries Vught
Samuel Dejong Van Loon Galleries Vught