Duo-expositie Dejong & Messeg

Samuel de Jong en Nimrod Messeg Expositie

De prachtige sculpturen van Nimrod Messeg en de verfijnde werken van Samuel Dejong waren van 18 januari tot en met 1 maart 2020 te bewonderen bij Van Loon Galleries.

Samuel Dejong

Met zijn sculpturen verkend Samuel de grenzen van de technische en esthetische mogelijkheden. Want alleen als je verder kijkt en je vooroordelen laat varen, kun je bereiken wat in eerste instantie onmogelijk leek. En kun je datgene wat op het eerste gezicht niet opvalt of afschrikt misschien zelfs tot kunst verheffen. Met die filosofie daagt Samuel de toeschouwer uit om de schoonheid te zien van de basis van ons ecosysteem: het insect. Geen wezen is zo elegant en fragiel, en tegelijk zo sterk en onverwoestbaar. Het is esthetiek in zijn puurste vorm, perfect tot in het kleinste detail. In zijn kunst streeft Samuel continu naar diezelfde perfectie. Met verfijnde technieken die hij zich eigen maakte als chirurg, bootst hij de anatomie van insecten zo na, dat ze niet van echt te onderscheiden zijn. Misschien zijn ze zelfs mooier dan in het echt, omdat hij ze in een geheel nieuwe context plaatst.

Nimrod Messeg

Nimrod Messeg begon al vroeg met beeldhouwen in zijn vaders atelier. Door de jaren heen ontwikkelde hij een unieke manier om ijzer te vormen met hitte, met behulp van allerlei technieken en kracht vormt hij dit brute materiaal om in iets wat licht, gracieus, mooi, bijna zacht oogt. In de vlammen en de vonken van het sculpturale proces ontstaat een bijna hemelse energie, die de geboorte van een nieuwe entiteit mogelijk maakt. Iedere sculptuur heeft zo een eigen persoonlijkheid gekregen. Zijn eclectische werk wordt internationaal, onder andere aan de Spaanse kunst, gewaardeerd.

Officiële opening

De feestelijk opening van deze expositie was op zondag 19 januari vanaf 14.00 uur. Hierbij waren beide kunstenaars aanwezig, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kon komen over de werken.

(Aangepaste) Openingstijden Gallery

Woensdag t/m zondag van 13.00 tot 16.30 uur of op afspraak

“Gedurende het sculpturale proces is vuur mijn belangrijkste gereedschap. Deze krachtige bron van creatie verbindt mij met de natuur en het leven zelf.” – Nimrod Messeg

“Als je oppervlakkig naar de wereld kijkt, mis je de ware schoonheid.” – Samuel de Jong

Nimrod Messeg Van Loon Galleries Vught
Samuel Dejong Van Loon Galleries Vught
Nimrod Messeg Van Loon Galleries Vught
Samuel Dejong Van Loon Galleries Vught