Duo expositie ramon otting en andrej Jakab

Expositie

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Christel Delrieu Pétraud, Slava Fokk en Karin van de Walle.

Belangrijk: Wegens het EK is de feestelijke opening een week verzet. De kunstwerken zijn te zien van zondag 23 juni tot en met vrijdag 19 juli 2024 in de galerie aan de Heuvel in het centrum van Vught.

 

Christel Delrieu Pétraud (Frankrijk, 1976)

Haar artistieke en onderzoekende geest vindt haar inspiratie vooral in wetenschap, reizen en de mens, maar ook in fotografie en de digitale wereld. In haar werk is ze continue op verkenning: naar de compositie van ruimte, materie en tijd, maar ook naar verschillende technieken en materialen en effecten van kleuren en licht. Ze heeft een grafisch alfabet uitgevonden, uitsluitend gebaseerd op lijnen. Als colorist is ze voorstander van intense, openhartige en verzadigde kleuren. Haar werk is ongelofelijk op alle niveaus. Het is daarom ook niet vreemd dat haar werken in talrijke solo- en groepstentoonstellingen en op kunstbeurzen te zien zijn in Europa en de VS.

Haar werken maken deel uit van belangrijke collecties zoals het Palestijns Museum van de Verenigde Staten in Connecticut. Kunst stelt Christel Delrieu Pétraud in staat de interpretatie van de waarheid op een nieuwe manier weer te geven. Haar portretten zijn in een bewegend ritme versluierd en onthuld. Het onwerkelijke kleurenpalet zaait verwarring tussen aantrekkingskracht en waarheid.

 

Slava Fokk (Rusland, 1976)

Fokk behoort tot een jongere generatie Russische schilders. Zijn manier van schilderen onderscheidt zich door een ‘slimme retrospectie’ waardoor het voor Fokk mogelijk is om technologisch perfecte en plastisch expressieve werken te creëren. Slava Fokk gaat met zijn olieverf schilderijen terug naar de oorsprong van de technieken van de oude Nederlandse schilders. Door de creatieve herinterpretatie van een grote traditie heeft hij zijn eigen herkenbare reeks schildertechnieken ontwikkeld die harmonieus werken in zijn schilderijen en plastisch expressief zijn.

Zijn werken onderscheiden zich door een verfijnde esthetiek en ze bezwijken niet voor de uitersten van ‘hyperrealisme’, zoals expressieve brutaliteit en digitale technologieën. Een vlakke compositie en een delicaat rommelig ontwerp binnen elk schilderij zorgen voor een subtiel, genuanceerd beeld dat met name tot uiting komt in zijn portretten van vrouwen. Momenteel woont Fokk in Thailand en werkt hij aan een nieuwe reeks kunstwerken. Monumentalisme en plasticiteit van klassieke kunst in combinatie met Modern Art stilistiek, blijven ook in deze werken belangrijk voor de kunstenaar.

 

Karin van de Walle (Nederland, 1964)

Karin van de Walle heeft gestudeerd aan de kunstacademie St. Joost in Breda met als afstudeerrichting Keramische Vormgeving en woont/werkt in Duitsland. Karin heeft, door haar geheel eigen werkwijze, een eigen beeldtaal ontwikkeld. Daarbij heeft zij zich vooral laten inspireren door kunstenaars, die buiten de kunststromingen hun weg hebben gevonden. Van de Walle werkt altijd met thema´s. Deze keren regelmatig in de vorm van o.a. Animalgirls, Spaceangels, Showgirls, Traditional Girls en Recyclegirls, terug. Uit het werken in detail en het samenvoegen van eclectische elementen ontstaat, de grenzen van het maakbare opzoekend, een proces waaruit zich elke keer iets nieuws ontwikkelt.

Nog niet klaar met het ene overweegt zij hoe zij bij het volgende beeld met steeds andere elementen net een stukje verder kan gaan. Beelden in keramiek, porselein, gietmarmer, soms brons en beelden uit recyclebaar of gerecycled materiaal zijn resultaat. De sculpturen zijn typerend in hun eigenzinnigheid, hun uitbundige extravagantie, humor en oneindige beweeglijkheid.

 

Programma expositie

De sensationele beelden van Karin van de Walle, de surrealistische, neoklassieke schilderijen van Slava Fokk en de kleurrijke, met wiskundige logica, geschilderde werken van Christel Delrieu Pétraud zijn van zaterdag 23 juni tot en met vrijdag 19 juli 2024 te bewonderen.

 

Officiële opening

De officiële opening van deze bijzondere expositie is op zondag 23 juni 2024. Wij verwelkomen u graag vanaf 12.00 uur.

 

Openingstijden galerie:

Woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur
Zondag 23 juni a.s. van 12.00 tot 16.00 (of op afspraak)

Adres: Van Loon Galleries
Heuvel 4, 5261 EE Vught
+31(0) 73 68 400 15

“De sculpturen zijn typerend in hun eigenzinnigheid, hun uitbundige extravagantie, humor en oneindige beweeglijkheid.”
– Karin van de Walle

Ramon Otting Van Loon Galleries
Slava Fokk  Girl With Tulips (2023) 150 x 100 cm. Oil on canvas.
Andrej Jakab Van Loon Galleries
Christel Delrieu Pétraud  Ophelie (2022) 120 x 100 cm. Oil and Acryl on linen.
Andrej Jakab Van Loon Galleries
Karin van de Walle  She Bangs Big (2023) 205 x 50 x 50 cm. Mixed media.