Expositie David Begbie & Marta Jedrsyko

Van Loon Galleries presenteert van 30 maart tot en met 19 mei 2019 de kunstwerken van twee grootheden in de sculpturen en schilderkunst: David Begbie en Marta Jedrysko.

David Begbie

Begbie’s eenvoudige, doorzichtige, optisch dynamische sculpturen overstijgen de klassieke vormen en is diepgaand eigentijds. Het is een lichtspel. Zijn sculpturen in staalgaas zijn allemaal apart in zijn handen ontstaan. Soms, voor extra effect, nog in een uitgesproken kleur gespoten. Hij creëert de paradox: koud, industrieel materiaal oogt delicaat en sensueel. Voor deze expositie heeft David gekozen om sculpturen te exposeren die zijn interesse weerspiegelen voor de archetypische iconische afbeeldingen van mannelijke en vrouwelijke lichamen in verschillende maten en composities, waaronder de nieuwe rosé-gouden afwerking die er prachtig uitziet in zowel daglicht als met kunstverlichting.

Marta Jedrysko

De manier van schilderen van Marta Jedrysko kenmerkt zich door het gebruik van vrolijke en heldere kleuren. Dat zit in haar, maar dat kleurgebruik maakt het ook moeilijk. Het is juist de kunst om de felle kleuren in harmonie op het doek te krijgen. Het ene rood is niet het andere rood. Van kleur gaat een enorme expressie uit. Het is dus niet alleen kleur, maar ook de vorm die het geheel een eenheid en rust moet geven. De titels van haar werken refereren vaak aan bekende titelsongs. De titel van een werk moet de kijkers op weg helpen maar de kleuren en vormen moeten hen meenemen.

Welkomstborrel

Van Loon Galleries nodigt u uit voor de opening op zaterdag 30 maart 2019 vanaf 14.30 uur in onze galerie aan de Taalstraat 51 in Vught. Hierbij zijn beide kunstenaars aanwezig, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kunt komen over de verhalen achter de werken.

Openingstijden Gallery

Woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur of op afspraak.

“Het sculptuur is ondergeschikt aan de schaduw, wat vervreemdend en drie dimensionaal werkt.” - David Begbie

“Als een schilderij iemand raakt, iets doet, is dat het mooiste dat er is.” - Marta Jedrysko


David Begbie bij Van Loon Galleries
David Begbie bij Van Loon Galleries
David Begbie bij Van Loon Galleries
David Begbie bij Van Loon Galleries
Marta Jedrysko bij Van Loon Galleries
Marta Jedrysko bij Van Loon Galleries
Marta Jedrysko bij Van Loon Galleries
Marta Jedrysko bij Van Loon Galleries
MENU