Karin van de Walle Expositie

Van Loon Galleries presenteert van 5 tot en met 27 oktober 2019 de extravagante vrouwenfiguren van Karin van de Walle. U komt toch ook?

Net verhuisd naar Duitsland en geïnspireerd door haar nieuwe leefomgeving, de schitterende omgeving van het Bodenmeer, besloot Karin 25 jaar geleden de uitdaging aan te gaan om als zelfstandig fulltime kunstenaar te gaan werken. En met groot succes want haar werk wordt al vele jaren geëxposeerd in diverse Europese landen.

Eigenzinnigheid, humor en een oneindige beweeglijkheid typeren de extravagante rijk geornamenteerde vrouwenfiguren van Karin van de Walle. De beelden illustreren een tocht door de popcultuur, mythologie en geschiedenis. In Karin ́s uitgesproken beeldtaal is het detail en het samenvoegen van eclectische elementen een proces, waaruit elke keer iets nieuws ontstaat. De vaak provocerende figuren reflecteren met humor, de glitter en glamour, die ons dagelijks uit de media overspoelen. De sculpturen van Karin uit keramiek, porselein, bewerkt marmer en brons zijn hedonistische archetypen van onze huidige tijd.

Van de Walle over haar zeer kenmerkende beelden: “Ik heb altijd mijn eigen beeldtaal ontwikkeld en een heel eigen werkwijze. Ik heb me georiënteerd aan kunstenaars, die een beetje buiten de kunststromingen hun weg hebben gevonden. Ik werk altijd met thema´s en deze komen om de zoveel tijd terug. Zo heb ik series Animalgirls, Spaceangels, Showgirls, Recyclegirls etc. Ik laat me door van alles inspireren, dat heeft echt geen grenzen. Uit het werken in detail en het samenvoegen, van eclectische elementen, de grenzen van het maakbare opzoekend, ontstaat een proces waaruit zich elke keer iets nieuws ontwikkelt. Nog niet klaar met het ene overweeg ik hoe bij het volgende beeld met steeds andere elementen net een stukje verder kan gaan. Het resultaat zijn beelden in keramiek, gietmarmer en ook wel brons die typerend zijn in hun eigenzinnigheid, hun uitbundige extravagantie, humor en oneindige beweeglijkheid. Sinds kort heb ik het porselein ontdekt, ook daar zoek ik de grenzen van het maakbare weer op. Het openen van de oven is dan ook een heel spannend moment. Porselein heeft iets smetteloos, transparants, heel verfijnd, de kleuren worden heel helder, het lijkt heel breekbaar, maar is het ook weer niet.”

Officiële opening

De feestelijke opening van deze jubileum expositie is op zondag 6 oktober vanaf 16.00 uur. Hierbij is de kunstenares aanwezig, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kunt komen over de werken.

Openingstijden Gallery

Woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur

Zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur of op afspraak

“Uit het werken in detail, het samenvoegen van eclectische elementen en de grenzen van het maakbare opzoekend, ontstaat een proces waaruit zich elke keer iets nieuws ontwikkelt.”


Karin_van_de_walle_1
Karin_van_de_walle_2
Karin_van_de_walle_3
Karin_van_de_walle_4
Karin_van_de_walle_5
MENU