Gerd Bannuscher

Gerd Bannuscher

Duitsland, 1957

Schilderkunst

Gerd Bannuscher heeft als belangrijkste thema in zijn werk ‘evolutie’ met daarbij als uitgangspunt de verhouding tussen mens en natuur. Door levensgroot en levensecht dieren, voornamelijk primaten, uit te beelden, komt de kijker zeer dicht bij de natuur. Door de fotorealistische techniek, die soms zelfs in verbinding staat met het surrealistische, geeft de kunstenaar zijn gedachten en overtuigingen een gezicht dat de kijker emotioneel en onbewust raakt.

Door zijn enorme bekwaamheid in het schilderen van primaten, is Bannuscher in contact gekomen met de wereldberoemde Britse gedragswetenschapper Jane Goodall die al bijna zestig jaar onderzoek doet naar de chimpansee. Zo bezoekt Bannuscher regelmatig haar instituut in Tanzania waar hij dan werkt aan zijn schilderijen en combineren zij tal van gezamenlijke projecten en samenwerkingen. Bannuscher heeft internationaal naam gemaakt.

Zo heeft de Duitser vijftien jaar lang in opdracht van de Sultan van Oman gewerkt en zijn zijn schilderijen onder meer getoond op tentoonstellingen in Italië, de Verenigde Arabische Emiraten, Nederland, Zwitserland, België, Denemarken, Oostenrijk en Duitsland. Hij is geëerd met (publieks)prijzen op diverse internationale exposities.

“Door levensgroot en levensecht dieren, voornamelijk primaten, uit te beelden, komt de kijker zeer dicht bij de natuur.”

Liever direct contact?

Im Moment sein, 70 x 120 cm, Acrylic on canvas
Die Stille der Zeit, 100 x 140 cm, Acrylic on canvas