Paz Sanz Fle

Paz Sans Fle

Spanje, 1968

Sculpturen

Paz, haar naam betekent vrede, is geboren in 1968 in Zaragoza in Spanje in een gezin van vier kinderen. Ze heeft een jaar informatica gestudeerd, maar haar studie bijbaantje in de potterie van een kunstenaar opende een nieuwe wereld voor haar. Ze is gestopt met haar studie en is door hard werken en veel leren keramist geworden. Inmiddels is ze ruim 20 jaar zelfstandig kunstenaar met exposities in galeries en beeldentuinen in Frankrijk, Duitsland, Spanje, België, Zwitserland en Nederland.

Paz werk bestaat uit beelden van vrouwen met een Afrikaans uiterlijk, met gesloten ogen. In haar positieve beeld ziet zij deze vrouwen als symbool voor de enorme innerlijke kracht en het doorzettingsvermogen met een lach van deze vrouwen. De ogen zijn dicht want de echte power zit van binnen. Paz heeft vele reizen gemaakt, niet alleen in Afrika, maar ook Azië, met haar ogen open voor alles wat er gebeurt. Sommige vrouwen hebben een soort tatoeages: dat is naar aanleiding van de henna tatoeages die zij zag ontstaan. De vrouwen hebben geen geld, maar wel heel veel tijd en aandacht voor elkaar. Dat is wat zij zo mooi vond. De vrouwen van de dromen laten ons denken aan een betere wereld, waar we samen de lasten dragen. Het is een emotionele beeldtaal, een universeel gevoel dat iedereen mag raken. Een verstilde kracht is zo’n beeld van Paz Sanz Fle, dat een rustpunt vormt in menig huis en tuin.

“In mijn werk probeer ik een moment van rust en helderheid te vangen van de vrouwen met hun volledige innerlijke kracht.”

Liever direct contact opnemen?

Paz Sans Fle
Paz Sans Fle