Anneke van den Hombergh

Anneke van den Hombergh

Nederland, 1963

Glaskunst

Onzichtbare schoonheid zichtbaar maken op onbedwingbare wijze. Zonder ooit te stoppen om terug te kijken. Het lijkt wel of Van den Hombergh niet in de greep is van de kunst maar de kunst juist in de greep is van haar. Voor Van den Hombergh is de kunst geen kunst om van te leven, maar om in te leven. Om mee samen te zijn, om mee te communiceren, te delen, te dromen en te hopen. Iedere dag weer opnieuw. Levenslang tot en met het oneindige hiernamaals.

Van den Hombergh heeft zich toegelegd in het glas versmelten (fusing). Hierbij creëert en vervaardigt ze kunst in unieke schoonheid met perfectionistische vormen. Van den Hombergh heeft een volledige eigen(zinnige) stijl waarbij voornamelijk de harmonische kleurenpracht kenmerkend is.

Wild en woest en altijd vol inspiratie. Onuitputtelijk in vernieuwde uitdaging. Bezieling, vurigheid en heftige ingevingen. Het is allemaal terug te zien in de kunstobjecten van Van den Hombergh. De werken zijn tot in detail vormgegeven en gecreëerd en ingeademd door muzikale klanken die altijd klinken in het haar atelier. De meeste glas sculpturen vinden hun weg direct in privécollecties en gaan tot ver over de landsgrenzen.

“Kunst zonder grens en zonder horizon. Met een oneindigheid in passie, verlangen en dynamiek.”

Liever direct contact opnemen?

Anneke van den Hombergh
Anneke van den Hombergh
Anneke van den Hombergh
Anneke van den Hombergh