Erik Kierkels

Erik Kierkels

Nederland, 1958

Sculpturen

Erik Kierkels vertelt hoe de wereld voor hem bestaat uit contrasten en tegenstellingen. Hij brengt die tot leven door harmonie en balans te creëren. U als beschouwer kunt zich in zijn beelden herkennen. Ze zijn ze altijd ontstaan vanuit de waarneming met een sterk gevoel voor unieke belevenissen die zijn zintuigen prikkelen.Erik Kierkels speelt met de zwaartekracht, zijn beelden lijken te zweven.  De onderwerpen – figuren, engelen. Paarden en stieren, zijn dynamisch en ruimtelijk. Zijn beeldtaal herbergt sterke contrasten in kleur en structuur, van licht en donker, van speelse compositie tot gedetailleerde anatomie.

Gedragen door zijn eigen passie en kracht, sensibiliteit en kwetsbaarheid. Erik Kierkels zoekt grenzen op, het onnatuurlijke en dus de werkelijkheid overstijgend, wat visueel mogelijk is.   Zijn beelden zijn als het leven zelf: een constante ontwikkeling op zoek naar de essentie van een moment, beweging of gebeurtenis. U leeft in dezelfde wereld en kunt dus in contact komen met zijn wereld. Erik heeft tijdens zijn 40-jarig kunstenaarschap zijn vormentaal tot leven gebracht.

“Zijn beeldtaal herbergt sterke contrasten in kleur en structuur, van licht en donker, van speelse compositie tot gedetailleerde anatomie.”

Liever direct contact?

Winner, 57 x 35 x 25 cm, Bronze, ed. 8
Balance, 140 x 70 x 15 cm, Bronze, ed. 8