Ans Pullens

Ans Pullens

Nederland, 1953

Sculpturen en keramiek

Ans Pullens studeerde aan de kunstacademie in zowel Arendonk als Antwerpen en werkt fulltime als beeldend kunstenaar. Ans heeft een afgeronde opleiding Hogere graad Keramiek en volgde de opleiding Mozaïek en Fresco’s met als specialisatie restaurateur.

Sculpturale keramische schilderijen

In de 3D sculpturale schilderijen in porselein en klei zie je een spel van licht en schaduw, ontstaan door de manier waarop de elementen zijn gelegd. Door de verandering van licht gedurende de dag verandert het werk voortdurend waardoor het blijft boeien. Zowel natuurlijk- als kunstlicht geeft het werk een extra intensiteit. Elementen van keramiek zijn afzonderlijk met de hand gevormd en daardoor allemaal anders. Door de verschillende posities waarin ze zijn bevestigd, de lichtval en de stand van waaruit je naar het werk kijkt lijken er nuance verschillen in kleur te zijn. Hierdoor blijft het werk voortdurend in beweging.

“Ans haalt haar inspiratie overal vandaan door anders te kijken naar alledaagse dingen of een uitvergroting te maken van een simpel voorwerp, gewas, dier of mens. Al haar werken zijn uniek en kunnen ook op maat worden gemaakt.”

Liever direct contact?

Praying Farm Girl, 60 x 40 x 25 cm. Bronze, ed. 1:8
Knight Farm Boy, 77 x 32 x 17 cm. Bronze, ed. 1/8
Praying Farm Girl, 60 x 40 x 25 cm. Bronze, ed. 1:8
Knight Farm Boy, 77 x 32 x 17 cm. Bronze, ed. 1/8