Jeff Robb

Jeff Robb

Engeland, 1965

Fotokunst

Robb, opgeleid aan het Royal College of Art in Londen, is steeds op zoek naar de illusie van een driedimensionaal beeld in een tweedimensionale ruimte. Hij begon deze zoektocht met holografische stereogrammen, vervolgens transmissie en reflectie hologrammen en laserlicht installaties. “In essentie fotografeer ik het onzichtbare.”

Robb is bekend om zijn lenticulair fotografisch werk van vrouwelijk naakt en abstracte vormen in de ruimte. In zijn werk legt hij een moment vast met speciale belichting, met zijn zelf ontwikkelde opstelling en koppeling van de camera’s en met speciale instructies voor de modellen. “Cutting edge technologie en experiment”.

Sensualiteit, restrictie in doosachtige kaders of juist de suggestie van een vrije val, altijd gracieus, kenmerken zijn foto’s van de vrouwen. Zijn meest eervolle opdracht kwam van de Royal Mail: als een van de weinigen op aarde mocht hij Queen Elisabeth fotograferen met als titel ‘The Diamond Queen’, het driedimensionale portret staat op uiterst gewilde postzegels.

“In zijn werk legt hij een moment vast met speciale belichting.”

Liever direct contact?

Jeff Robb Van Loon Galleries
Jeff Robb Van Loon Galleries
Jeff Robb Van Loon Galleries
Jeff Robb Van Loon Galleries