Xavier Somers

Foto Xavier Somers

België, 1970

Mixed media

Xavier Somers werd geboren in 1970 in Brugge, in België. De kunst die hij maakt is geïnspireerd op de stad waarin hij woont, door de charmante middeleeuwse sfeer en architectuur. Het unieke sculpturale werk van Somers komt voort uit de gevoelens en perceptie die hij ervaart tijdens zijn stadswandelingen en stadsverkenning.

De stijl van de voortreffelijke kunst van Xavier Somers is gevuld met elementen van mechanica en tandwielen, die lijken op de esthetiek van het steampunk-genre, geïnspireerd door 19e-eeuwse stoommachines. Somers combineert met succes mechanische onderdelen met klassieke Griekse sculpturen van goden en godinnen, waardoor een unieke combinatie van mythologie en moderne tijd ontstaat. De sculpturen, gemaakt van uurwerkonderdelen en echte vogelbotten en skeletten, belichamen wezens en paleizen die zijn gebouwd in de zeer creatieve, fantasierijke en levendige wereld van Somers.

Tegelijk mooi en angstaanjagend, drukken de verzamelde sculpturen van Xavier Somers gevoelens van leegte en dwalen uit, waarbij de kortheid van het leven en de zekerheid van de dood in twijfel worden getrokken.

“De sculpturen, belichamen, creatieve, fantasierijke en levendige wereld van Somers.”

Liever direct contact opnemen?

Angel 1
Sea Sheppard