Matthias Verginer

Matthias Verginer

Noord-Italië, 1982

Sculpturen

Matthias Verginer is geboren in Bressanone, in het Noorden van Italië. Hij volgde een opleiding in de beeldende kunsten en ging vervolgens in de leer bij zijn vader, Willy Verginer, om naar diens voorbeeld sculpturen in hout te maken.

Matthias Verginer creëert werken vol humor, die een verbeelding tonen die op het eerste gezicht grappig en dubbelzinnig lijkt, maar waar vooral een zuivere intelligentie achter schuilt. De beelden doen meer dan ons charmeren en entertainen, ze nodigen ons uit tot reflectie omtrent de mechanismen waarin we onze realiteit waarnemen. Hij exploreert zowel de vreugde als de pijn en moeilijkheden van het menselijk bestaan. Zijn werken bestaan uit een assemblage van dieren en menselijke figuren uit hout, realistisch in hun gelijkenis naar de werkelijkheid, maar absurd in hun betekenis.

De houtsculpturen houden hun waarachtige vormen en kleuren aan, de schoonheid komt echter voort uit het verwarrend en mysterieus karakter, waarin zowel surrealisme als magisch realisme schuilgaat. De titels reflecteren het humoristische en briljante aspect, nooit banaal of direct, maar die steeds nieuwe en gevatte speculaties aanwakkeren.

“De beelden doen meer dan ons charmeren en entertainen, ze nodigen ons uit tot reflectie omtrent de mechanismen waarin we onze realiteit waarnemen.”

Liever direct contact opnemen?

Matthias Verginer
Matthias Verginer