Karin van de Walle

Karin van de Walle

Nederland / Duitsland, 1964

Sculpturen

Karin van de Walle heeft gestudeerd aan de kunstacademie St. Joost in Breda met als afstudeerrichting Keramische Vormgeving en woont/werkt in Duitsland. Karin van de Walle heeft door haar heel eigen werkwijze een eigen beeldtaal ontwikkeld. Daarbij heeft zij zich vooral laten inspireren door kunstenaars, die buiten de kunststromingen hun weg hebben gevonden.  

Van de Walle werkt altijd met thema´s. Deze keren regelmatig, in de vorm van, o.a.  Animalgirls, Spaceangels, Showgirls, Traditional Girls, Recyclegirls, terug. Uit het werken in detail en het samenvoegen van eclectische elementen ontstaat, de grenzen van het maakbare opzoekend, een proces waaruit zich elke keer iets nieuws ontwikkelt.

Nog niet klaar met het ene overweegt zij hoe zij bij het volgende beeld met steeds andere elementen net een stukje verder kan gaan. Beelden in keramiek, porselein, gietmarmer, soms brons en beelden uit recyclebaar of gerecycled materiaal zijn het resultaat.  De sculpturen zijn typerend in hun eigenzinnigheid, hun uitbundige extravagantie, humor en oneindige beweeglijkheid.

“Uit het werken in detail en het samenvoegen van eclectische elementen ontstaat, de grenzen van het maakbare opzoekend, een proces waaruit zich elke keer iets nieuws ontwikkelt.”

Liever direct contact?

Showgirl with oil paint dress, 93 x 20 x 20 cm, Casting stone, oil paint, ceramics
Schaakmarietje Venus, 44 x 10 x 10 cm, Ceramics
Schaakmarietje Artemis, 53 x 15 x 15 cm, Ceramics, glass
Schaakmarietje Venus, 44 x 10 x 10 cm, Ceramics