LIVE INTERVIEW: Bart Somers

Bart Somers, Van Loon Galleries

Kom meer te weten over Bart Somers in een live interview!

Bij Van Loon Galleries inspireren we u in deze tijden graag op afstand. Hoe? Met een live interview met verschillende kunstenaars van Van Loon Galleries! Om goed te starten met deze reeks aan inspiratie, was Bart Somers op woensdag 27 januari van 16.00 tot 16.30 uur aanwezig bij de live meeting via Zoom. Hij vertelde meer over zijn verschillende sculpturen, werkwijze en had tevens een aantal nieuwe werken en projecten die hij maar al te graag wilde delen! Daarnaast had u de mogelijkheid om alle vragen die u voor hem heeft, direct aan hem te stellen.

Interesse om aan te sluiten bij een live interview? Meld u zich dan snel aan voor de komende live sessie via Zoom met kunstenaar Joris van Spaendonck die plaatsvindt op 5 februari van 16.00 tot 16.30 uur door een mail te sturen naar info@vanloongalleries.com. U zult vervolgens een link ontvangen waarmee u het gesprek met Joris van Spaendonck in één klik bij kunt wonen. Bent u er ook bij vrijdag 5 februari? Tot dan!

'Wheeping' (2020), 85 cm, Bronze/RVS

Bart Somers (Nederland, 1958)

Bart hanteert een modern, strak lijnenspel in weerbarstig staal. De roodbruine roestkleur komt door het gebruikt van cortenstaal, helemaal een materiaal van deze tijd. Bart maakt ook beelden van hoogglans RVS, in weer diezelfde eigen, moderne stijl. In dit materiaal lijken zijn beelden bijna transparant zoals ze opgaan in de achtergrond. De strakke lijnen vertellen het verhaal, want de kunstenaar laat verder alle details weg. Het is figuratie met maximale abstractie, die perfect in balans is. Meer weglaten kan niet en met minder zou hij het beeld tekort doen.