Philippe Timmermans Expositie - wegens succes verlengd!

Van Loon Galleries presenteert van 24 augustus tot en met 29 september 2019 de prachtige en tijdloze sculpturen van Philippe Timmermans. U komt toch ook?

Philippe Timmermans is geboren in 1957 te Wilrijk (België). Hij studeerde beeldhouwen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Meer dan dertig jaar maakte Timmermans driedimensionale prototypes, voerde hij sculpturale opdrachten uit voor onder andere musea en verzorgde hij het design en de publiciteit. Sinds 2011 legt Timmermans zich vooral toe op zijn eigen vrije werk.

Met zijn figuratieve sculpturen probeert Philippe Timmermans – op eigentijdse wijze – gestalte te geven aan niet-tastbare gevoelens en reflecties. De meer realistische beelden zijn geworteld in de traditie van de klassieke beeldhouwkunst en vormen voorzichtige, kwetsbare antwoorden op uiteenlopende vragen of bedenkingen. Timmermans beheerst de techniek en de vormentaal van het driedimensionaal vormen.

Officiële opening

De officiële opening van deze bijzondere expositie is op zondag 25 augustus vanaf 14.00 uur. Hierbij is de kunstenaar aanwezig, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kunt komen over de werken.

Openingstijden Gallery

Woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur

Zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur of op afspraak

“De realistische beelden vormen voorzichtige, kwetsbare antwoorden op uiteenlopende vragen of bedenkingen.”


Philippe-Timmermans_4
Philippe-Timmermans_2
Philippe-Timmermans_1
Philippe-Timmermans_3
Philippe-Timmermans_5
MENU