EXPO OTTING & DEJONG

Duo expositie Ramon Otting & Samuel Dejong Van Loon Galleries

Duo-expositie Ramon Otting & Samuel Dejong

In deze duo-expositie kunt u de kleurrijke schilderijen van Ramon Otting en de verfijnde werken van Samuel Dejong bewonderen van zaterdag 19 juni tot en met zondag 1 augustus 2021 in de galerie aan de Heuvel in het centrum van Vught.

Officiële opening

Deze bijzondere expositie is vanaf zaterdag 19 juni vanaf 12.00 uur officieel geopend. De kunstenaars zijn zaterdag 19 juni en zondag 20 juni vanaf 14.00 uur aanwezig, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kunt komen over de werken. U kunt de galerie zonder afspraak een bezoek brengen. Wij verwelkomen u graag!

Ramon Otting (Nederland, 1969)

Voor de Nederlandse schilder Ramon Otting is het landschap een enorme inspiratiebron. Het landschap weerspiegelt onze gemoedstoestand, is plezierig, kan genezen of geeft aanleiding tot contemplatie. Zijn werk gaat helemaal over de natuur en wat het met ons mensen doet. Deze interactie is essentieel.

In veel van zijn landschappen is een bijna fysieke dreiging aanwezig. Soms in donkere en stormachtige luchten, soms in overweldigende lichtheid. De superieure kracht van de natuur vergeleken met de mens, die altijd zal verliezen, is voelbaar.

Het werk concentreert zich meer en meer op het opbouwen van de heelheid die in de natuur te vinden is. Vanuit lage standpunten en gebruikmakend van terroir en grond vanaf de plek waar hij de inspiratie vindt, laat Otting ons de schoonheid en rijkdom van vorm en kleur in de natuur zien. De losheid van zijn schilderkunst in combinatie met zijn sculpturen opent zijn werk nog meer, en versterkt de kracht in de details.

'Anatomia Colours 08.06' (2021) 80 x 80 x 15 cm, Mixed media

Samuel Dejong (Nederland, 1971)

Al vele jaren maakt Samuel Dejong de schoonheid van uiterst nuttige diertjes zichtbaar voor het grote publiek. Als autodidactisch kunstenaar met een medische achtergrond in chirurgie, bio-engineering en design, verlegt hij de grenzen van zowel technisch als esthetisch potentieel en past hij de precisie van een chirurg toe op beeldende kunst.

Een van de terugkerende onderwerpen in het oeuvre van Dejong zijn de kleine wezens die ons soms doen verwonderen over de schoonheid van de natuur, terwijl ze op andere momenten bij velen van ons afkeer en zelfs angst kunnen opwekken. Met zijn kunst daagt Samuel Dejong ons uit om getuige te zijn van de schoonheid van het fundament van ons ecosysteem: insecten. Geen enkel ander wezen is zo elegant en kwetsbaar, maar toch zo sterk en onverwoestbaar. Op zijn artistieke reis die de vele rijken van schoonheid manifesteert, vertrekt hij naar meer abstracte vormen; toch blijft de link met de natuur bestaan. Op zoek naar inspiratie in geschiedenis, wetenschap, natuur en kunststromingen, streeft Dejong naar harmonie en evenwicht in zijn kunst.

“De combinatie van zijn schilderkunst en sculpturen opent zijn werk en versterkt de kracht in details.” – Ramon Otting

“Hij maakt de kijker getuige van de schoonheid van insecten.” – Samuel Dejong