Maak kennis met: Dieuwertje Andela

Dieuwertje Andela, Van Loon Galleries

Van Loon Galleries heeft een stagiaire!

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Dieuwertje Andela, 17 jaar oud en woon in Berkel-Enschot. Ik studeer aan de opleiding Media & Evenementen aan de Sint Lucas in Boxtel en zit nu in mijn tweede jaar. Tijdens dit leerjaar mag ik maar liefst 5 maanden stagelopen bij een bedrijf. En ik heb met veel enthousiasme gekozen voor Van Loon Galleries!

Hoe ken je van Loon Galleries?

Ik ken de galerie via mijn familie. Mijn ouders zijn bevriend met de eigenaar en hebben thuis ook een paar kunstwerken van de galerie staan en hangen, ik word thuis dus al een lange tijd omringt door Van Loon Galleries! Daarnaast kom ik uit een familie die de kunstwereld heel hoog heeft zitten, de keuze voor mijn stageplek was daarom ook snel gemaakt.

Dieuwertje Andela, Van Loon Galleries

Wat hoop je hier te leren?

Het is een meeloopstage en ik zou graag een evenement mee willen helpen organiseren, en de nieuwe editie van de Biënnale Brabant die in november plaatsvindt is hier natuurlijk perfect voor! Daarnaast is Photoshop een onderdeel dat ik veel op school moet gebruiken, maar waar ik de techniek nog niet van onder de knie heb. Houd de socials dus in de gaten voor mijn creaties. Het ontwikkelen van deze twee competenties lijkt me dus leuk en leerzaam.

Wat zijn je hobby’s?

Buiten mijn stage vind ik het leuk om dingen met vrienden en vriendinnen te doen zoals lunchen, shoppen, naar de film, sporten, een podcast luisteren of een film kijken op Netflix. Mijn ultieme Netflix-tip: La Casa de Papel!

​“De keuze voor mijn stageplek was daarom ook snel gemaakt.”