EXPO JORIS VAN SPAENDONCK

Expo Jeroen Paulussen

Expositie Joris van Spaendonck

Van zaterdag 21 januari t/m donderdag 16 februari 2023 zijn de eigenzinnige schilderijen van Joris van Spaendonck te bewonderen bij Van Loon Galleries. Nieuwsgierig geworden? 

Joris van Spaendonck (Nederland, 1967)

Vergezeld door zijn hond maakt Joris van Spaendonck dagelijks een stevige wandeling in de natuur. Hiermee krijgt hij iedere keer flarden van beelden binnen. De natuur met zijn bomen, takken, bloemen, mossen en schors is slechts een houvast voor zijn werk. Het steeds terugkerende spel van de seizoenen, de organismen die de mooiste structuren op boomschors of mosgrond maken, de kleurenpracht op een herfstblad of juist de ontluikende frisse kleurschakering in het voorjaar. Dat zijn elementen uit de natuur die Van Spaendonck enorm blijven fascineren.

Deze indrukken neemt hij in zijn hoofd mee naar zijn atelier om van deze componenten zijn eigenzinnige vertaling te maken. De kunstenaar creëert zijn eigen geheel. Hij wil de mensen die zijn schilderijen bekijken dan ook graag uitnodigen om heel dicht op zijn werk te kruipen en zijn, haast natuurlijk, organismen te ontdekken in plassen verf en in diepe doortekening van zijn takken en flora. Zo ontdek je dat ‘verf ansich’, het hoofdthema is in het werk van Joris van Spaendonck.

4.Joris-Strange-Branches-(2022)-130x150cm-Olie-en-Acryl-op-linnen

Officiële opening

De feestelijke opening van deze expositie vindt plaats op zondag 22 januari vanaf 14.00 uur. Hierbij is de kunstenaar aanwezig in de galerie, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kunt komen over de werken. U kunt de galerie zonder afspraak een bezoek brengen. Wij verwelkomen u graag!

Openingstijden Van Loon Galleries

Woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur
Zondag van 13.00 tot 16.00 uur of op afspraak

 

Jeroen Paulussen 1
5-Joris-Sweet-(2022)-120x120cm-Gemengde-techniek-Olie-Acryl-op-gestikte-collage
Jeroen Paulussen 2
4.Joris-Strange-Branches-(2022)-130x150cm-Olie-en-Acryl-op-linnen

“Ik wil de mensen die mijn schilderijen bekijken dan ook graag uitnodigen om heel dicht op mijn werk te kruipen.”
– Joris van Spaendonck