Van Loon Galleries

Van Loon Galleries behoort tot de grootste kunstgaleries van Nederland. Sinds haar oprichting in 2007 exposeert de kunstgalerie een groot aanbod van verschillende nationale en internationale kunstenaars uit de (sub)top van de hedendaagse kunstwereld. De kunstenaar staat altijd centraal.

De kunststromingen waar Van Loon Galleries zich met name in verdiept, zijn klassiek modern, expressief en figuratief, uitgedrukt in een grote diversiteit aan vormen zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, glaskunst en fotokunst. Samenvattend; een brede selectie van diverse (inter-)nationale kunstwerken die een blijvende waarde hebben en de wereld een stukje mooier maken. Per jaar worden, naast de algemene tentoonstelling die het gehele jaar door te bewonderen is, 6 tot 8 exposities georganiseerd. De galerie is gevestigd in een prachtig monumentale stadsvilla aan de Heuvel in het bruisende centrum van Vught. Het pand is de voormalige pastorie van de Sint-Petruskerk.

Onze ligging

De prachtige monumentale stadsvilla waarin de galerie vanaf heden gevestigd is, heeft een bijzondere achtergrond. Het pand is in 1864 gebouwd als pastorie van de naastgelegen Sint-Petrus kerk. Zowel de pastorie als de kerk, voorzien van een neo-romaanse bouwstijl, zijn ontworpen door bekend architect Carl Weber. Het pand met marmeren vloertegels, hoge plafonds en een ruime barkamer, is het perfecte decor voor het enorme en gevarieerde aanbod aan kunst dat de galerie te bieden heeft.

Doordat de galerie zich in het centrum van Vught bevindt, is er voldoende parkeergelegenheid (met de blauwe parkeerschijf) in de directe omgeving voor een bezoek aan de galerie.

“Het pand heeft marmeren vloertegels, hoge plafonds, een gloednieuwe barkamer en prachtig lichtval.”