ALBERT NIEMEYER

The Guys With The Same Name

Nederland, Breda 1951

Schilderkunst

Albert Niemeyer is autodidact. Na zijn opleiding in lithografisch tekenen, werkte hij in dierentuinen en als reclametekenaar en -ontwerper. Deze ervaringen en zijn reizen naar Afrika hebben zijn eigen vrije werk sterk beïnvloed.

Vanaf 1980 heeft hij zich toegelegd op het kunstenaarschap. Steeds dienen nieuwe thema’s zich aan, die worden uitgediept, en zijn techniek en materiaalgebruik groeien mee in deze ontwikkeling. Het resultaat zijn ‘Bewogen Beelden’.

Sinds de jaren ’90 volgen perioden met opdrachten voor kunstprojecten in de zorg met dementerenden. In de eerste decennia van deze eeuw is het thema ‘Revolutionaire Persoonlijkheden’ ontstaan. Deze portretten vertellen over schrijvers, wetenschappers, filosofen, kunstenaars, en componisten die buiten de gangbare paden durfden te denken en nog steeds van invloed zijn.

Albert werkt ook in opdracht, zoals (familie)portretten en huisdieren. In elk werk dat hij maakt, vrij of in opdracht, draait het om de identiteit van het onderwerp. Deze heeft qua vorm, uiterlijk en materiaal een grote vrijheid.

Zijn werk bevindt zich in collecties van musea, particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland.

“In elk werk dat hij maakt, vrij of in opdracht, draait het om de identiteit van het onderwerp.”

Liever direct contact?

Kunstenaar Petraud bij Van Loon Galleries
Christel Delrieu Pétraud kunstenaar bij Van Loon Galleries
Christel Delrieu Pétraud schiler bij Van Loon Galleries
Van Loon Galleries kunstenaar:
Christel Delrieu Pétraud kunstenaar bij Van Loon Galleries
Christel Delrieu Pétraud schiler bij Van Loon Galleries