Salva Ginard

Schilder Christel Delrieu Pétraud bij Van Loon Galleries

Spanje, 1973

Schilderkunst

 

Salva Ginard, een hedendaagse kunstenaar uit Palma de Mallorca, Spanje, is sterk beïnvloed door het rijke artistieke en culturele erfgoed van zijn geboorte-eiland. Geboren in 1973, heeft hij gedurende zijn creatieve ontwikkeling de rebellie van zijn jeugd behouden, vaak vergezeld door rockmuziek die zijn studio vult. Al meer dan twee decennia heeft Salva Ginard naam gemaakt als portretschilder en heeft hij de esthetische trends in deze kunstvorm beïnvloed. Zijn benadering onthult op abstracte wijze de ware aard van zijn onderwerpen, waarbij emoties zoals hoop, vertrouwen, nieuwsgierigheid en verlangen schitteren in de ogen van de prachtige vrouwengezichten die hij afbeeldt.

De aantrekkingskracht van Salva Ginard’s werk ligt in de prachtige portretten die zowel kunstliefhebbers als verzamelaars aanspreken. Zijn schilderijen, zowel horizontaal als verticaal bewegend, betoveren het oog met hun vrolijke en verzadigde kleurenpalet. Zijn portretten balanceren tussen realisme en surrealisme en onthullen een hypnotische aantrekkingskracht. Ze zijn beklemmend en kwetsbaar, met een sierlijke trots die zowel ontroerend als betoverend is.

Salva Ginard’s stijl kenmerkt zich door een hoge mate van viscositeit en een expressieve, veelkleurige taal. Hij gebruikt bewuste fragmentatie en vervreemding, weglatingen en lineaire verschuivingen van beeldniveaus om de complexiteit en tegenstrijdigheid van ons bestaan op indrukwekkende wijze weer te geven.

Liever direct contact?

Kunstenaar Petraud bij Van Loon Galleries
Van Loon Galleries kunstenaar: