Josh Gluckstein

Schilder Christel Delrieu Pétraud bij Van Loon Galleries

Verenigd Koninkrijk, 1991

Sculpturen

 

Josh Gluckstein is een kunstenaar uit London die gefascineerd is door het weergeven van wilde dieren. Duurzaamheid staat centraal in zijn werk en hij gebruikt gerecycled karton om levensgrote dier sculpturen te maken. Geïnspireerd door zijn reizen probeert Josh de aanwezigheid en persoonlijkheid van de meest majestueuze dieren die hij in het wild heeft gezien te recreëren.

Opgesloten met beperkte middelen en veel tijd om na te denken, begon Josh te experimenteren met gerecycled karton. De toegankelijkheid en veelzijdigheid van karton met zijn vele tinten en texturen stelt Josh in staat om unieke details en rauwe emoties vast te leggen, en dat alles zonder afval te creëren.

Van kinds af aan wilde Josh ook een bijdrage leveren aan het welzijn van dieren die hem inspireren. Met zijn solo shows richt Josh zich op verschillende uitdagingen voor de natuur van vandaag de dag en doneert hij een percentage van de verkoop aan relevante liefdadigheidsinstellingen die zich inzetten voor de bescherming van bedreigde diersoorten over de hele wereld.

Liever direct contact?

Kunstenaar Petraud bij Van Loon Galleries
Van Loon Galleries kunstenaar: