Marlies Heere

Schilder Christel Delrieu Pétraud bij Van Loon Galleries

Nederland, 1967

Schilderen, tekenen

Marlies Heere, geboren in het Brabantse Oosterhout op 14 december 1967, heeft een kunstzinnige reis afgelegd die begon met een kindertalent voor tekenen en schilderen. In 1999 veranderde haar leven door een ernstig ongeval, waardoor ze gedwongen werd om haar professionele carrière te beëindigen. Deze levensverandering opende de deur naar haar ware passie: beeldende kunst.

In 2002 kocht Marlies haar eerste schildersezel en aquarelset, waarmee ze haar artistieke reis begon. Haar toewijding en streven naar perfectie hebben geleid tot de ontwikkeling van een unieke stijl in het schilderen van realistische stillevens met olieverf op doek. Hoewel autodidactisch, heeft ze zich bewezen als een meester in haar vak en verwierf ze nationale en internationale erkenning in de realistische schilderkunst sinds haar doorbraak in 2015.

Een van haar opvallende werken, “Marshmallows – call me mallow-yellow,” weerspiegelt niet alleen haar ongelooflijke technische bekwaamheid, maar ook haar speelse en creatieve benadering van kunst. De kunstenaar nodigt de kijker uit om de titel en de betekenis erachter te verkennen, waarbij ze bewust de aandacht vestigt op de speelse ambiguïteit van “mallow” in plaats van “mellow,” en zo een boeiende dialoog met haar publiek aangaat. Marlies Heere blijft op haar eigen, unieke manier de wereld van de realistische schilderkunst verrijken.

Liever direct contact?

Kunstenaar Petraud bij Van Loon Galleries
Christel Delrieu Pétraud kunstenaar bij Van Loon Galleries
Van Loon Galleries kunstenaar: