Gui Keunen

Schilder Christel Delrieu Pétraud bij Van Loon Galleries

Nederland, 1953

Beeldhouwkunst

 

Gui komt uit een intensieve creatieve familie met kunstzinnige genen bij vader, neven en nichten. Eind jaren ‘60 startte hij met het maken van olieverfschilderijen. Van 1972 tot 1976 heeft Gui privé-lessen gevolgd bij portretschilder L. J. Camerlinckx in Lommel Kerkhoven. Uiteindelijk verhuisde hij van het Haspengouwse St.-Truiden naar de Antwerpse Kempen en zet hij zijn opleiding schilderkunst voort aan de Academie van Schone Kunsten Turnhout met Raf Huet als mentor.

Het schilderen evolueert van de klassieke olieverf uiteindelijk na enkele jaren naar het luchtiger Aquarel. Eind jaren 90 wordt het roer volledig omgegooid om puur drie-dimensioneel verder te werken als beeldend kunstenaar. Volledig autodidact, met vallen en opstaan om daarna technieken op te snuiven in de Academie van Turnhout.
In 2023 Ontstaat een intensieve samenwerking in een collectief met de naam: “De Kunststudio” met gangmaakster Jacqueline Desmet en Johny Roeckx.
De Franse uitdrukking: “Le talent c’est l’envie” gebruikt Keunen als motto om met heel veel gedrevenheid sculpturen in terracotta, keramiek, mixed media , harsen en brons te realiseren.
De werken hebben een eigen typische stijl, expressief, figuratief met een leuke vleug humor en soms een sarcastisch ondertoontje.

Liever direct contact?

Kunstenaar Petraud bij Van Loon Galleries
Van Loon Galleries kunstenaar: