Maarten Koch

Schilder Christel Delrieu Pétraud bij Van Loon Galleries

Nederland, 1968

Fotografie (zilveren platen)

Maarten Koch, een kunstenaar geboren in Amsterdam in 1968, is een meester in de beheersing van een bijna vergeten fotografische techniek: de zilveren plaat. Zijn liefde voor authentieke fotografie heeft hem geleid naar de fascinerende wereld van collodiumprocedés, die teruggaan tot 1851 en een tijdloze charme behouden.

Koch’s werk is een spel van zilver en licht, waarin de elementen zelf een essentiële rol spelen. Elke stap in het proces, van collodiummengsels tot zilverbaden, en van opname tot ontwikkeling en fixatie van de plaat, is een avontuur vol verrassingen en verwondering. Het resultaat is altijd uniek, een unieke weergave van het moment dat zich niet kan herhalen.

De zilveren platen van Maarten Koch brengen ons een unieke sensatie van een andere tijd, een nostalgische reis naar de oorsprong van de fotografie. In een tijd waarin digitaal de norm is, herinnert Koch ons aan de magie van het analoge. Zijn werken zijn een eerbetoon aan het authentieke en een viering van de tijdloze schoonheid van zilver en licht. Met een gouden randje, zoals Maarten zelf zegt.

Liever direct contact?

Kunstenaar Petraud bij Van Loon Galleries
Christel Delrieu Pétraud kunstenaar bij Van Loon Galleries
Van Loon Galleries kunstenaar: