René Rikkelman

Schilder Christel Delrieu Pétraud bij Van Loon Galleries

Nederland, 1959

Sculpturen

 

Al op jonge leeftijd raakte René gefascineerd door tekenen en schilderen en boetseerde hij figuurtjes uit klei. Na de academie voor reclamevormgeving en tekenacademie heeft hij twaalf jaar als reclame- en decoratieschilder gewerkt en in 1988 is hij zich gaan toeleggen op eigen werk. Het leven van een professioneel zelfstandig kunstenaar was een feit.
Hij specialiseerde zich op meerdere vakgebieden en in diverse technieken waardoor hij een veelzijdigheid aan stijlen beheerst. René Rikkelman werkt in zowel twee- als driedimensionale vormgeving.

Zijn beelden, gemodelleerd in plastiline of klei en daarna gegoten in brons of kunststof, zijn veelal gestileerde figuren en portretten. Veelal Aziatisch van uitstraling. Deze sfeer met de naar binnen gekeerde meditatieve uitstraling is ontstaan tijdens de vele reizen die hij maakte in Azië. De portretten zijn anoniem en verwijzen naar een innerlijke rust en tevredenheid.

Na het gieten voltooit hij zijn beelden persoonlijk in mijn Amsterdamse atelier. René besteedt bijzondere zorg aan het patina van zijn sculpturen. Gedurende de jaren heeft hij een uitgebreide expertise opgebouwd, niet alleen in het patineren van zijn eigen werken, maar ook in opdracht van andere kunstenaars.

Liever direct contact?

Kunstenaar Petraud bij Van Loon Galleries
Van Loon Galleries kunstenaar: