MARIE-THÉRÈSE SCHLÖSSER

The Guys With The Same Name

Nederland, 1953

Schilderkunst

Als beeldend kunstenaar heeft Marie-Thérèse meer dan 30 jaar ervaring met gips, was, brons en marmer. Ze schildert met gebruik van materie en bouwt installaties van diverse materialen.

In 2015 heeft ze de Kunstacademie schilderen in Maasmechelen, België afgerond. De afgelopen 5 jaar is de liefde voor glas ontstaan. Een materiaal dat haar blijft fascineren omdat ze altijd op zoek is naar tegenstellingen zoals licht en schaduw, mannelijke en vrouwelijke vormen en lijnen en complementaire kleuren. Het transparante glas geeft een extra dimensie aan de organische vormen die ze maakt.

In 2015 is ze begonnen met het maken van oloides, een mathematische vorm ontwikkeld door Paul Schatz in 1920. Ze heeft de vorm dusdanig veranderd en design patenten verkregen op die veranderingen voor heel Europa, China en Japan.

‘Mijn werk ontstaat vanuit het experiment waarbij ik de grens opzoek van en probeer verder te kijken dan het mogelijke om een illusie te creëren. Ik werk altijd vanuit mijn gevoel.’ Aldus Marie-Thérèse.

“Mijn werk ontstaat vanuit het experiment waarbij ik de grens opzoek van en probeer verder te kijken dan het mogelijke om een illusie te creëren.”

Liever direct contact?

Van Loon Galleries kunstenaar:
Kunstenaar Petraud bij Van Loon Galleries
Christel Delrieu Pétraud kunstenaar bij Van Loon Galleries
Christel Delrieu Pétraud schiler bij Van Loon Galleries
Christel Delrieu Pétraud kunstenaar bij Van Loon Galleries