Linda Straatman

Schilder Christel Delrieu Pétraud bij Van Loon Galleries

Nederland, 1977

Sculpturen

Linda Straatman, geboren in 1977 in Leiderdorp, Nederland, is een kunstenaar die haar diepste gemoedstoestanden en innerlijke sentimenten via haar kunstwerken verkent. Haar oeuvre weerspiegelt subpersoonlijkheden en gevoelens die in het dagelijks leven met elkaar strijden, in elkaar overlopen, of in balans zijn. Met een surrealistische, symbolische en poëtische beeldtaal geeft ze vorm aan deze innerlijke facetten, onderzoekt ze hun onderlinge relaties en transformeert ze ze tot harmonieuze eenheden. Haar kunst creëert allegorieën van haar persoonlijke psychologische groei, waarbij ze de kracht van universele archetypen benut.

Linda heeft haar kunstopleiding gevolgd aan ArtEZ University of the Arts in Enschede, Nederland, en de School of the Museum of Fine Arts in Boston, USA. Daarnaast zijn invloeden van haar opleidingen in mode, modetekenen en psychologie duidelijk zichtbaar in haar werk.

De kunstenaar heeft een diepgaande persoonlijke reis doorgemaakt, waaronder een ingrijpende gebeurtenis zoals de vuurwerkramp in het jaar 2000, die haar woning en werken vernietigde. Ondanks deze tegenslag heeft ze met vastberadenheid haar creatieve reis voortgezet. Haar meest recente collecties, ‘Creaturen’ en een nieuwe serie die in 2022 werd geïntroduceerd, getuigen van haar toewijding aan kunst en haar continue evolutie als kunstenaar. Linda is nu fulltime bezig met het creëren van haar werk en zal in de komende jaren regelmatig exposeren, waarbij ze haar innerlijke wereld blijft onderzoeken en delen via haar kunstwerken.

Liever direct contact?

Kunstenaar Petraud bij Van Loon Galleries
Christel Delrieu Pétraud kunstenaar bij Van Loon Galleries
Van Loon Galleries kunstenaar:
Christel Delrieu Pétraud schiler bij Van Loon Galleries