THE GUYS WITH THE SAME NAME

The Guys With The Same Name

Nederland

Fotografie

THE GUYS WITH THE SAME NAME is de artiestennaam van twee Nederlandse fotografen, Hans Toonen en Hans Wientjens.

Hun werk is een masterclass vrouwelijkheid en erotiek, gecombineerd met een vleugje humor en een diepere artistieke laag. In de kunst van The Guys With The Same Name worden vrouwen geportretteerd als sexy, chique en sterk, met een speelse knipoog naar modefotografie.

Hun jarenlange samenwerking en onderscheidende creativiteit hebben geresulteerd in aantrekkelijke artfoto’s met prachtige belichting en een geweldige weergave van de Avant Garde stijl. Historisch gezien braken The Guys With The Same Name vooral door met commerciële fotografie. Gedurende een lange carrière verscheen hun werk wereldwijd in bekende magazines zoals Playboy, FHM en Maxim.

De afgelopen jaren heeft het duo ervoor gekozen hun hart te volgen en zich te richten op kunstfotografie. Een logisch vervolg, met de nadruk nog steeds op glamour, erotiek en het vastleggen van vrouwelijk schoon. Maar het uitgangspunt is dat het werk moet opvallen door hun unieke ideeën, en creatief en technisch talent wat samenkomt. Het werk van Hans en Hans doet denken aan de kleurrijke en heldere beelden uit tijdschriften. Hun jarenlange ervaring binnen de commerciële fotografie is dan ook duidelijk zichtbaar in hun kunstfotografie. In elke foto vind je verrassende en speelse elementen in de vorm van bijzondere rekwisieten of een ongewone setting, met een tongue-in-cheek inslag, soms zelfs provocerend, van de kunstenaars naar de mode-industrie en de hedendaagse maatschappij. The Guys zelf omschrijven hun kunst als ‘After Pop Art’. Het werk van The Guys With The Same Name hangt aan de muren van verschillende verzamelaars over de hele wereld.

“The Guys zelf beschrijven hun kunst als “After Pop Art”.

Liever direct contact?

Kunstenaar Petraud bij Van Loon Galleries
Christel Delrieu Pétraud kunstenaar bij Van Loon Galleries
Christel Delrieu Pétraud kunstenaar bij Van Loon Galleries
Van Loon Galleries kunstenaar:
Christel Delrieu Pétraud schiler bij Van Loon Galleries