Carina Wagenaar

Gerd Bannuscher

Nederland, 1969

Mixed media

Kunstenaar Carina Wagenaar studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Haar levensgrote medaillons zijn intrigerende objecten. Deze unieke kunstwerken zijn geïnspireerd op cameeën, kleine medaillons, kant en relikwieën en bezitten verhalende symboliek. Uitingen van gevoelens, gedachten en spiritualiteit vormen deze 3-dimensionale verhalen. Ook de combinatie tussen historie en tegenwoordige gebeurtenissen in de wereld worden door haar in deze grote werken vertaald.

Verhalen vertellen, nieuwe werelden creëren en mensen verrassen is iets wat ze graag doet. Al onze overvloed aan objecten fungeren hierbij als grondstoffen voor een nieuw gedetailleerd verhaal achter half bol acryl glas. Haar visie over het belang van details is dan ook te zien in elk werk dat ze creëert waarin ze nostalgische gevoelens combineert met zowel klassieke als moderne, speelse en stoere elementen.

Haar werk wordt internationaal gewaardeerd en is de afgelopen jaren te zien geweest in o.a. Milaan, New York, Parijs, Londen, Florence, Dubai, Antwerpen en op verschillende plekken in Nederland.

“Ook de combinatie tussen historie en tegenwoordige gebeurtenissen in de wereld worden door haar in deze grote werken vertaald.”

Liever direct contact?

Join the forces, 185 x 105 x 20 cm, Mixed Media; wood, acrylic, metal, paint
Battle of life, 185 x 105 x 20 cm, Mixed Media, wood, acrylic, metal, paint