Expo Jeroen Paulussen

Expositie Jeroen Paulussen

De realistische schilderijen van Jeroen Paulussen zijn van zaterdag 15 oktober tot en met zondag 27 november 2022 te bewonderen bij Van Loon Galleries.

 

Jeroen Paulussen (Nederland, 1959)

Paulussen probeert de kijker te verrassen door gewone dingen vanuit een ander perspectief te laten zien. Of het nu macarons, pavlova’s of bloemen zijn, vergroot tot enorme proporties, worden deze objecten surrealistisch. Onverwachte kleurnuances komen naar voren, herkenbare details worden abstracte lijnen. Volgens de kunstenaar leidt dergelijke interpretatie van de werkelijkheid tot een nieuwe definitie van schoonheid en ‘delight’.

“Met mijn schilderijen wil ik het gevoel van vreugde overbrengen, hetzelfde gevoel dat ik ervaar als ik een roos zie bloeien, verlicht door de vroege ochtendzon, wanneer de stralen zachtjes de fluwelen bloemblaadjes raken en alle nuances van kleur onthullen.”

De werken van Jeroen Paulussen proberen zijn kijkers geen intellectuele analyse op te dringen, maar te verbluffen met schoonheid. Zijn werken gaan, net als de oude Nederlandse stillevens, niet over een getrouwe reproductie van mooie objecten, maar ook over de perceptie van de omringende wereld en het belang van onze ervaringen.

 

Officiële opening

De feestelijke opening van deze expositie vindt plaats op zondag 16 oktober vanaf 14.00 uur. Hierbij is de kunstenaar aanwezig in de galerie, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kunt komen over de werken.

 

Openingstijden Van Loon Galleries

Woensdag t/m vrijdag: 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 12.00 – 17.00 uur
Zondag: 13.00 – 17.00 uur of op afspraak

“Met mijn schilderijen wil ik het gevoel van vreugde overbrengen.” – Jeroen Paulussen

Jeroen Paulussen 1
Jeroen Paulussen 4
Jeroen Paulussen 2
Jeroen Paulussen 3