Miss Jack

Miss Jack

Nederland, 1979

Fotokunst

“Een perfect beeld maken met een intellectuele meerwaarde dat een verhaal vertelt binnen een thematisch onderwerp, dat is voor mij de uitdaging. En het thema kan heel breed zijn; van geschiedkundige onderwerpen tot grote commerciële vraagstukken.”

Op zoek naar wat zij nu echt wilde in het leven heeft kunstenares Miss Jack tien jaar geleden het bedrijfsleven vaarwel gezegd en zocht zij haar uitdaging in de fotografie. En met succes ,want niet alleen bedrijven benaderen haar sindsdien voor commerciële foto’s, maar ook verschijnt haar werk veelvuldig in magazines. Daarnaast heeft Miss Jack verschillende artiesten, politici en leden van het Koninklijke Huis gefotografeerd. En steeds met dezelfde missie: een tijdloos en mooi beeld maken waar over nagedacht is.

In haar laatste werk in de zomer van 2020 heeft Miss Jack gekozen voor de serie ‘Hollandse Nieuwe’ met Nederlanders van buitenlandse komaf. Zij werden geportretteerd in een combinatie van hun eigen culturele kleding en Nederlandse klederdracht. “Dit contrast prikkelt. Tegenstelling is vaak een thema in mijn werk en juist dit kan ook verbinden. Dat geeft een foto een diepere betekenis.”

“Eén missie: een tijdloos en mooi beeld maken waar over nagedacht is.”

Liever direct contact opnemen?

Miss Jack
Miss Jack