Christel Delrieu Pétraud

Schilder Christel Delrieu Pétraud bij Van Loon Galleries

Frankrijk, 1976

schilder

Christel Delrieu Pétraud is een internationaal bekroonde kunstenares,die al een groot deel van haar leven woont en werkt in Toulouse, Frankrijk.

Haar artistieke en onderzoekende geest vindt haar inspiratie vooral in wetenschap, reizen en de mens, maar ook in fotografie en de digitale wereld. In haar werk is ze continue op verkenning: naar de compositie van ruimte, materie en tijd, maar ook naar verschillende technieken en materialen en effecten van kleuren en licht.

Ze heeft een grafisch alfabet uitgevonden, uitsluitend gebaseerd op lijnen. Als colorist is ze voorstander van intense, openhartige en verzadigde kleuren. Haar werk is ongelofelijk op alle niveaus. Het is daarom ook niet vreemd dat haar werken in talrijke solo- en groepstentoonstellingen en op kunstbeurzen te zien is in Europa en de VS. Haar werken maken deel uit van belangrijke collecties zoals het Palestijns Museum van de Verenigde Staten in Connecticut.

Kunst stelt Christel Delrieu Pétraud in staat de interpretatie van de waarheid op een nieuwe manier weer te geven. Haar portretten zijn in een bewegend ritme versluierd en onthuld. Het onwerkelijke kleurenpalet zaait verwarring tussen aantrekkingskracht en waarheid.

“Zoals de grote Albert Einstein zei: verbeelding is belangrijker dan kennis.”

Liever direct contact?

Kunstenaar Petraud bij Van Loon Galleries
Christel Delrieu Pétraud kunstenaar bij Van Loon Galleries
Van Loon Galleries kunstenaar:
Christel Delrieu Pétraud schiler bij Van Loon Galleries