Rob Zweerman

Rob Zweerman

Nederland, 1968

Sculpturen

Zweerman speelt met vorm en materiaal. Zijn sculpturen fascineren door eenvoud en beheersing van materiaal; het lijkt soms simpel, maar schijn bedriegt… Deze eenvoud bereikt hij door zijn jarenlange ervaring als ontwerper en ‘maker’ steeds verder te ontwikkelen. Het is voor hem een zoektocht naar universele schoonheid. Zijn beelden vormen een elegante reeks bestemmingen in zijn reis.

Zweerman is opgeleid als Industrieel ontwerper (Design Academy Eindhoven 1992) veel mensen zien dat terug in zijn beelden. In 2007 is hij begonnen met beeldhouwen: ‘Ik miste in mijn baan het directe contact met materiaal. Bovendien kriebelde het om de autonome kant van vormgeving verder te onderzoeken.’ De balans tussen vorm en materiaal leiden hem in elk beeld waaraan hij werkt. ‘Als ik een intrigerende vorm ontdek werk ik deze uit tot in perfectie.’

Hij zoekt net zolang tot hij een manier heeft gevonden om het te kunnen maken. Hij gebruikt daarbij allerlei technieken, uit het traditionele steenhouwers ambacht tot moderne en vernieuwende machinale technieken.

“Als ik een intrigerende vorm ontdek werk ik deze uit tot in perfectie.”

Liever direct contact?

Rob Zweerman Van Loon Galleries
Cross Blue, 136 x 33 x 33 cm, Cortensteel powder coated, ed. 1