Duo-expositie Osch & Wagenaar

Expositie: Netty van Osch en Carina Wagenaar

De speelse beelden van Netty van Osch en de gedetailleerde medaillons van Carina Wagenaar waren van 10 oktober tot en met 22 november 2020 te bewonderen bij Van Loon Galleries.

Netty van Osch

De (vaak kleine) mensfiguren van Netty van Osch zijn aan de ene kant keramische portretten met lichaampjes van textiel die aantrekkelijk zijn voor de kijker aangezien deze aaibaar, klein en vertederend zijn. Aan de andere kant stoten de werken af omdat deze portretten ook juist boosheid of wreedheid laten zien. Door deze ontregelende combinatie van snoezigheid, humor en grimmig venijn in haar werk probeert ze de vooringenomenheden van de toeschouwer te doorbreken en ruimte te scheppen voor haar verhaal. Haar inspiratie haalt ze voornamelijk uit foto’s. Wanneer een beeld haar aanspreekt, gaat ze vervolgens aan de slag met een schets die uiteindelijk resulteert in een fysiek werk.

Dat haar werk van spel doortrokken is, blijkt uit de opbouw en aankleding van haar beelden, de vindingrijke opstelling van haar installaties en de dubbelzinnige namen en titels die ze haar beelden en installaties meegeeft. Een fascinatie voor het samenspel tussen buitenkant en binnenwereld loopt hier als een rode draad doorheen. Ironie en humor schuwt ze bepaald niet. Maar het spel is serieus, bloedserieus waar het de spelletjes betreft die mensen spelen. Ook met de toeschouwer speelt Netty een spel. Wie meent haar werk terloops te kunnen bekijken en beoordelen, mist de essentie. Nieuwsgierigheid wordt beloond door inkijkjes in een rijke binnenwereld.

Carina Wagenaar

In deze kennismakingsexpositie stellen we u graag voor aan kunstenaar Carina Wagenaar. Wagenaar studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Haar levensgrote medaillons zijn intrigerende muurobjecten. Deze unieke crossovers van kunst, mode en design zijn geïnspireerd op cameo’s, kleine medaillons, kant, relikwieën en verhalende symboliek. Uitingen van gevoelens, gedachten, spiritualiteit en gebeurtenissen in de wereld worden in deze grote medaillon kunstwerken vertaald.

In elk uniek werk dat ze creëert, is haar visie over het belang van details terug te vinden. De vorm van het medaillon is vanuit de historie gelinkt aan een manier om waardevolle en persoonlijke dingen te kunnen bewaren. Ze vertaalt informatie in een nieuwe 3D-wereld achter halfrond acrylglas. De medaillon kunstwerken
zijn opgebouwd uit allerlei bekende en minder bekende objecten. Verhalen vertellen, nieuwe werelden creëren en mensen verwonderen is iets dat ze graag doet. Binnen haar werken verenigt Wagenaar nostalgische gevoelens met zowel klassieke als moderne, speelse en stoere elementen.

Haar werk wordt internationaal zeer gewaardeerd en zijn de afgelopen jaren te zien geweest in Milaan, New York, Parijs, Londen, Florence, Dubai en op verschillende plekken in Nederland.

Officiële opening

De feestelijk opening van deze expositie vond plaats op zondag 11 oktober vanaf 14.00 uur. Hierbij waren beide kunstenaars aanwezig, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kon komen over de werken.

Openingstijden galerie

Woensdag t/m vrijdag: 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 12.00 – 17.00 uur of op afspraak

“Wie meent haar werk terloops te kunnen bekijken en beoordelen, mist de essentie.”
– Netty van Osch

“Door goed te kijken naar de medaillons kom je in een nieuwe wereld terecht.”
– Carina Wagenaar

Samuel Dejong Van Loon Galleries Vught
Nimrod Messeg Van Loon Galleries Vught
Samuel Dejong Van Loon Galleries Vught
Nimrod Messeg Van Loon Galleries Vught