Expositie Rabarama, Van Loon Galleries

Solo-expositie: Rabarama

De krachtige sculpturen van Rabarama waren van 28 november tot en met 20 december 2020 te bewonderen bij Van Loon Galleries.

Rabarama (Italië, 1969)

Rabarama, artiestennaam van Paola Epifani, woont en werkt momenteel in Padua, een stad in Noord-Italië. Al in haar vroege jeugd bleek de kunstenaarsdochter een aangeboren talent te hebben voor het maken van sculpturen. Haar artistieke educatie begon aan de hogeschool voor de kunsten in de Italiaanse stad Treviso. Ze zette haar scholing voort aan de Academie voor Schone Kunsten in Venetië. Ze slaagde met hoge cijfers in 1991 waarna ze direct participeerde in een groot aantal nationale en internationale beeldhouw competities. Hierdoor verdiende ze steeds meer bijval van de critici en het publiek.

Rabarama maakt sculpturen en schilderijen van mannen, vrouwen en hybride wezens, vaak in excentrieke poses. Met deze krachtige sculpturen is zij een zoektocht begonnen naar de predestinatie van de mens. De huid van haar onderwerpen is altijd versierd met patronen, symbolen, letters, tekens en andere figuren die een grote verscheidenheid vertonen. Elk beeld wordt na het gieten met de hand gekleurd en op deze wijze van een eigen DNA voorzien. Rabarama wordt gezien als een uiterst hoog getalenteerde allround kunstenaar. Een gestage stroom onderscheidingen, laureaten en officiële erkenningen van over de hele wereld valt haar ten deel en bewijst haar.

Opening expositie

De expositie was geopend vanaf zaterdag 28 november vanaf 12.00 uur. De kunstenaar was, onder voorbehoud, zaterdag 28 november en zondag 29 november vanaf 14.00 uur aanwezig, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kon komen over de werken.

Openingstijden galerie

Woensdag t/m vrijdag: 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 12.00 – 17.00 uur of op afspraak

“Met haar sculpturen is zij een zoektocht begonnen naar de predestinatie van de mens.”
– Rabarama

Jvs20901 Joris van Spaendonck
Ikebana Patrick Bergsma
Cracking tulipvase Patrick Bergsma
Jvs20902 Joris van Spaendonck