FEESTELIJKE OPENING EXPO CHRISTEL DELRIEU PETRAUD

Expositie Christel Delrieu Petraud bij Van Loon Galleries in Vught

Solo-expositie Christel Delrieu Pétraud

Van Loon Galleries organiseert een solo-expositie met hierin sprankelende werken van de Franse Christel Delrieu Pétraud. De nieuwe kunstwerken zijn te zien van zaterdag 10 juni tot en met zondag 9 juli 2023 in de galerie aan de Heuvel in het centrum van Vught.

Feestelijke opening

De feestelijke opening van deze expositie vindt plaats op zondag  11 juni vanaf 13.00 uur. Hierbij is Christel Delrieu Pétraud aanwezig in de galerie, waar zij haar werken persoonlijk toelicht. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Dan kan u zich aanmelden via isabelle@vanloongalleries.com. Wij verwelkomen u graag!

Openingstijden galerie:

Woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur.
Zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.
Zondag van 13.00 tot 16.00 uur
Of op afspraak.

 

Christel Delrieu Pétraud (Frankrijk, 1976)

De schilderijen van Christel Delrieu Pétraud kennen twee karakteristieken: ‘Blur’ en ‘Shadow colors.’ Zij heeft een nieuwe benadering van schilderen ontwikkeld en is geïnspireerd door het menselijk schoon in het algemeen. Volgens Pétraud brengt kunst gevoelens en emoties bij ons naar boven en laat het alle zintuigen prikkelen. Het is een universele taal en brengt ons in beweging. Haar mysterieuze schilderwerken worden als het ware door een sluier bedekt, wat bijzondere effecten geeft. Verschillende technieken en materialen geven haar werken een intrigerende uitstraling.

Ramon otting schilderij flowers bij van loon galleries

Unieke stijl

Christel Delrieu Pétraud heeft haar eigen stijl gecreëerd. Kenmerkend zijn de intense, verzadigde kleuren die haar bijzondere composities versterken. Zij is continue op zoek om haar favoriete gebieden te verkennen en om de effecten van kleuren, materialen en licht toe te passen. Inspiratie haalt ze uit reizen, mensen maar ook wetenschap, fotografie en de digitale wereld. Haar portretten zijn in een bewegend ritme versluierd. Het resultaat: mysterieuze schilderijen van voornamelijk vrouwelijke schoonheden die een lust zijn voor onze belevingswereld.

Internationaal bekroond

Christel Delrieu Pétraud is een internationaal bekroonde kunstenares die een groot deel van haar leven woont en werkt in Toulouse, Frankrijk. Deze Franse schilderes heeft verschillende internationale solo en groepsexposities op haar naam staan, waaronder in Spanje, Italië en de Verenigde Staten. Haar werken maken deel uit van belangrijke collecties wereldwijd.

Zoals de grote Albert Einstein zei: “Verbeelding is belangrijker dan kennis.” – Christel Delrieu Pétraud