expositie Patrick Bergsma

Van Loon Galleries expositie Marta Jedrysko header

Van Loon Galleries organiseert een expositie met werken van Patrick Bergsma. De nieuwe kunstwerken zijn te zien van zaterdag 09 september tot en met zondag 15 oktober 2023 in de galerie aan de Heuvel in het centrum van Vught.

Patrick Bergsma (1965)

Patrick Bergsma heeft een fascinatie voor Chinees porselein. Volgens Patrick Bergsma heeft de menselijke cultuur een lange geschiedenis in het maken en decoreren van keramiek en porselein. Hij heeft zijn eigen technieken ontwikkeld om bonsaiboompjes en bloemen te maken met kokosvezels, polymeren, kaolien en kwarts. Hij combineert de oude Aziatische kunsten van Ikebana, bonsai en penjing met antiek porselein. De oosterse porseleinkunst is in Nederland van grote invloed geweest op de ontwikkeling van het populaire Delfts blauw in de gouden eeuw. Wat wij typisch Nederlands noemen, zoals Delfts blauw, was oorspronkelijk een poging om het zeer populaire porselein geïmporteerd uit China en Japan te imiteren. Bergsma gebruikt vaak de 17e eeuwse ‘imitaties’, gecombineerd met natuurlijke elementen zoals bonsai en ikebana.

Patrick Bergsma studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1991-1996). Hij exposeerde bij toonaangevende galeries door het hele land. Internationaal exposeerde hij onder andere in New York, Los Angeles, Riga, Brussel en veelvuldig in Duitsland.

Jeroen Paulussen 1

Officiële opening

De feestelijke opening van deze expositie vindt plaats op zondag 10 september vanaf 13.00 uur. Hierbij is de kunstenaar aanwezig in de galerie om zijn werken persoonlijk toe te lichten. U kunt de galerie zonder afspraak een bezoek brengen. Wij verwelkomen u graag!

Openingstijden Van Loon Galleries

Woensdag t/m vrijdag: 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 12.00 – 17.00 uur
Zondag: 13.00 – 16.00 uur
of op afspraak.

Expositie Van Loon Galleries - Marta Jedrysko
Expositie Van Loon Galleries - Marta Jedrysko
Expositie Van Loon Galleries - Marta Jedrysko
Expositie Van Loon Galleries - Marta Jedrysko

“Bergsma zijn werk gaat voornamelijk over de mens in relatie met de natuur.”