EXPO RAMON OTTING & ANDREJ JAKAB

Duo expositie ramon otting en andrej Jakab header

Duo-expositie Ramon Otting & Andrej Jakab

Van Loon Galleries organiseert een Duo-expositie met schilderijen van Ramon Otting en glassculpturen van Andrej Jakab. De nieuwe kunstwerken zijn te zien van zaterdag 15 april tot en met zondag 4 juni 2023 in de galerie aan de Heuvel in het centrum van Vught.

Officiële opening

De feestelijke opening van deze expositie vindt plaats op zondag 16 april vanaf 14.00 uur. Hierbij zijn beide kunstenaars aanwezig in de galerie waar zij hun werken persoonlijk toelichten. U kunt de galerie zonder afspraak een bezoek brengen. Wij verwelkomen u graag!

Openingstijden galerie:

Woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur.
Zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.
Zondag van 13.00 tot 16.00 uur of op afspraak.

 

Ramon Otting (Nederland 1969)

Ramon maakt vooral expressieve landschappen en zeegezichten. Hij schetst in bloeiende velden in Frankrijk, in wijngebieden en aan zee. Hij maakt zijn werk in olieverf, hij verwerkt ook de aarde van de streek waar hij zijn inspiratie opdoet. Eerlijkheid is een kernwoord van het vakmanschap waarmee Ramon Otting de kunst benadert. Als individu geeft de kunstenaar een suggestieve uitleg van zijn wereld. Hij doet dit op een krachtige en emotionele manier. Een briljant observatievermogen en zijn weergaloos enthousiasme om kunst te bedrijven is inspirerend voor de kijker. Zijn werk geeft ons een subtiele boodschap die een goede Nederlandse kunstenaar betaamt.

Ramon otting schilderij flowers bij van loon galleries

Flaming Flowers – Ramon Otting

De aarde en de belichaming van de verleidelijke expressie van de natuur – de bloei van een bloem – is het onderwerp van deze serie schilderijen. Zoals in al zijn werk zijn de stukken in deze serie een geslaagde poging van Ramon Otting om de natuur te ontmoeten.

De bloei als inspiratiebron

Door het mengen van aarde en natuurlijke pigmenten komt Otting dichterbij dan ooit. Otting laat ons ervaren dat we ontzag moeten hebben voor de natuur. De natuur is zonder twijfel onze superieur. Bloemen zijn immers het bewijs dat de natuur de magische kunst van het verleiden beheerst. En de tijdelijke aard van de bloei maakt het onweerstaanbaar.

“De superieure kracht van de natuur vergeleken met de mens, die altijd zal verliezen, is voelbaar.” – Ramon Otting

Andrej Jakab (Bratislava, Slowakije 1950)

In de stilte van glas zien en horen we iets van reflectie, microspiegeling en de kristallen tonen iets van muziek. Glaskunstenaar Andrej Jakab is de componist en dirigent. Hij geeft zijn werk titels van verschillende inspiratiebronnen. Voor deze expositie is hij geïnspireerd door een prachtige kathedraal “Cathedral.” Ook “Spheres of influence” is een veelzeggende en spraakmakende titel van een van zijn nieuwe werken. De natuurlijke omgeving wordt bijvoorbeeld voorgesteld door lava, koralen of een delicate libelle.”

Jakab heeft een voorkeur voor de technische fusing, slijpen, polijsten en verbinden van optisch glas met composieten. Hij legt de nadruk op abstractie en geometrie. Het is fascinerend hoe zijn werken interne en externe geometrische vormen en volumes presenteren.

Duo expositie Andrej Jakab bij Van Loon Galleries

De top van internationale glaskunstenaars

Jakab behoort tot de top van de internationale glaskunstenaars. Zijn werken zijn opgenomen in internationale kunstcollecties zoals: Corning Museum Of Glass USA; Museum Jan Van Der Togt Amstelveen Holland; Ernsting Stiftung Coesfeld Duitsland. Verder zijn zijn werken tentoongesteld in USA, Canada, Japan en Europa, met name in de Rob van den Doel Galerie in Den Haag, Nederland. Ook zijn ze onderdeel van de privé-collecties van Sir Elton John.

“De titels van mijn werken zijn een indicatie van de inspiratiebron.” – Andrej Jakab