BUITENEXPOSITIE ART VUGHT

Art Vught 2022, Van Loon Galleries

Buitenexpositie in parkachtige omgeving

Van Loon Galleries heeft een gloednieuw kunstevenement in het leven geroepen: Art Vught! Van vrijdag 10 juni tot en met zondag 19 juni wordt het plein aan de Heuvel, grenzend aan de galerie, omgetoverd tot een dorpspark met bomen tot wel zeven meter hoog! Tussen deze bomen staan de sculpturen en beelden van meer dan vijftien (inter)nationale kunstenaars van de galerie. Mis het dus niet!

 

Kunst toegankelijk maken voor iedereen

Negen dagen lang wordt het gehele plein dat grenst aan de galerie in het centrum van Vught omgetoverd tot een zomerse belevingsexpositie in een park- achtige omgeving. Ruim vijftien (inter)nationale kunstenaars uit de (sub)top van de kunstwereld stellen hun nieuwste werken tentoon. Zo proberen we (letterlijk) de drempel weg te nemen voor een bezoek aan de galerie en een zo groot mogelijke groep mensen uit te nodigen om naar hedendaagse kunst te kijken. Tevens vieren we met dit evenement dat Van Loon Galleries maar liefst vijftien jaar lang deel uitmaakt van Vught.

Naast de buitenexpositie aan het plein aan de Heuvel is er tevens een groepsexpositie van ruim dertig kunstenaars te bewonderen in het pand. Ik wens u heel veel plezier en inspiratie bij het bekijken van de kunstwerken. En mocht u geraakt worden door of een vraag hebben over een kunstwerk dan kunt u wellicht de maker aanspreken, want verschillende kunstenaars zijn tijdens Art Vught aanwezig. Of u kunt uiteraard mij of één van mijn collega’s vragen om meer informatie; we zijn u graag van dienst.

Burgemeester Van de Mortel Vught

R.J. van de Mortel

Burgemeester van Vught

Hooggeëerd publiek

Kunst verleidt, daagt uit en roept emoties op. Dat maakt haar tot bron van een levendige discussie. Een bron die verdeelt? Zeker niet. We zijn het eens en oneens met elkaar, maar dat gebeurt altijd in de minnelijke sfeer, die de fraaie exposities van Van Loon Galleries kenmerkt. De gerenommeerde galerie verstaat elke kunst, ook de kunst om te verbinden. Om te beginnen in de brede waardering van kenners en liefhebbers.

De hoogwaardige buitenexpositie Art Vught, is niet alleen een volgend hoogtepunt in een reeks van buitengewone tentoonstellingen. Zij doet ook recht aan een wel heel speciale mijlpaal: de vijftiende verjaardag van Van Loon Galleries in Vught. In die tijd heeft ze veel voor de gemeente betekend. In het culturele aanbod, zeker, maar ook als smaakmaker en publiekstrekker in ons centrum. Als burgemeester ben ik blij met en trots op Van Loon Galleries in onze mooie gemeente. Ik feliciteer directie en personeel van harte en beveel Art Vught warm bij u aan.

Openingstijden Art Vught/Van Loon Galleries (vrij toegankelijk)

Woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur of op afspraak

 

Parkeren

Nabijgelegen parkeergarage Het Vughtse Hart.

Art Vught 2022, Van Loon Galleries

“De gerenommeerde galerie verstaat elke kunst, ook de kunst om te verbinden.”

– R.J. van de Mortel (Burgemeester van Vught)