EXPO VOGT & AGEMA

Expositie Frank Vogt & Harry Agema

Duo-expositie Frank Vogt & Harry Agema

In deze duo-expositie kunt u de hedendaagse fotokunsten van Frank Vogt en de unieke sculpturen van Harry Agema bewonderen van zaterdag 11 September tot en met zondag 24 Oktober 2021 in de galerie aan de Heuvel in het centrum van Vught.

 

Officiële opening

Deze bijzondere expositie is vanaf zaterdag 11 september om 12.00 uur officieel geopend. De kunstenaar is zaterdag 11 september en zondag 12 september vanaf 14.00 uur aanwezig, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kunt komen over de werken. U kunt de galerie zonder afspraak een bezoek brengen. Wij verwelkomen u graag!

 

Frank Vogt (Nederland, 1969)

Frank Vogt speelt in zijn fotografische werk met de dimensies ruimte en tijd. Fragmentarische beelden die hij zich van zijn jeugd herinnert, wekt hij opnieuw tot leven. Maar zijn spel is allerminst onschuldig; beelden die in ons geheugen gegrift staan, worden door hem ernstig uit hun verband gerukt. Hij schildert met licht en pixels en verzet zich tegen het traditionele beeld. Frank creëert zijn subjectieve beeld. Iconen worden in dit conflict misbruikt of juist opnieuw tot leven gewekt, waardoor ons een vreemd gevoel bekruipt.

Het voor ons bekende beeld raakt ontwricht. Waarom zijn we telkens zo bang voor het onbekende en houden we liever vast aan oude tradities? Dit leidt tot een innerlijk conflict en zorgt direct voor een beangstigend gevoel… Of voelt het juist bevrijdend?

Duo expositie Frank Vogt & Harry Agema

Harry Agema (Nederland, 1946)

Kunstenaar Harry Agema studeerde aan de VL-VU (Leraren- opleiding) af als docent beeldend. Hij koos er echter voor beeldend kunstenaar te worden en heeft zich gespecialiseerd in o.a. porse- lein en grafiek. Nu, bijna 40 jaar na zijn opleiding, werkt hij met porselein, stains (pigmenten) en goudluster en heeft hij zich de laatste 8 jaar volledig toegelegd op het handvormen, waarbij hij het experiment niet schuwt, maar juist opzoekt.

In de tentoongestelde serie ‘Verzameld Geluk’ gebruikt hij porseleinen scherven van eerdere werkstukken waar hij ontevreden over was. Bij het opbouwen van een nieuw werkstuk wordt vooral gelet op compositie, waarbij kleur, ritme en richting zorgen voor de juiste spanning. Elk werkstuk wordt opnieuw bewerkt en daarna soms nogmaals met goudluster gestookt. Met het stukslaan van werken, het verzamelen van de scherven en het opnieuw rangschikken en opbouwen tot een nieuwe compositie, laat hij zien dat je altijd opnieuw kunt beginnen.

“Hij schildert met licht en pixels en verzet zich tegen het traditionele beeld.” – Frank Vogt

“Kleur, ritme en richting zorgen voor de juiste spanning.” – Harry Agema