SAVE THE DATE: BIENNALE BRABANT (11-28 NOVEMBER 2021)

Biënnale Brabant 2021 Van Loon Galleries

Jubileumeditie Biënnale Brabant

Met gepaste trots kondigen we we graag de nieuwe editie van de Biënnale Brabant aan! Van 11 tot en met 28 november wordt de karakteristieke Koepelhal in Tilburg omgetoverd tot een belevingsexpositie waarbij culinair genieten en de kunst van maar liefst 40 (inter)nationale kunstenaars samenkomen.

 

40 (inter)nationale kunstenaars

Dit jaar zullen maar liefst 40 (inter)nationale gerenommeerde kunstenaars hun werken tentoonstellen tijdens de Biënnale Brabant. Ieder jaar slagen ze er weer in om met hun kunst hun ideeën, gevoelens en impressies te delen met het grote publiek. De kunststromingen waar zij zich met name in verdiepen, zijn klassiek modern, expressief en figuratief, uitgedrukt in een grote diversiteit aan vormen zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, glaskunst en fotokunst. Joris van Loon, eigenaar van Van Loon Galleries, is ontzettend blij en trots dat hij het werk van de kunstenaars weer mag exposeren: “De grootste gemene deler van de kunstenaars die wij selecteren, is toch dat hun werken intrigerende weerspiegelingen zijn van een unieke kijk op de wereld van vandaag. De Biënnale is daarmee niet alleen een kunstevent, maar ook een podium voor hedendaagse ideeën, impressies en gevoelens, die met zorg en toewijding zijn vertaald naar kunst die werkelijk raakt.”

 

Buiten de eigen galerie treden

Van Loon: “De drijfveer om destijds te starten met het organiseren van de Biënnale, is om kunst toegankelijk te maken voor jong en oud. We willen de drempel die mensen ervaren bij het binnenstappen van een galerie zoveel mogelijk wegnemen. De verhalen van kunstenaars verdienen het om gehoord te worden. En hoe meer mensen de schoonheid van kunst ervaren, hoe mooier. In die opzet lijken we te slagen: het Biënnale-publiek wordt steeds gevarieerder. Hier zijn we ontzettend blij om: kunst is immers voor iedereen!” Dat de Biënnale een breed publiek aantrekt, blijkt wel uit het feit dat de eerste editie in Brabant in 2014 al zo’n 16.000 bezoekers trok. Vorig jaar mocht Van Loon Galleries ruim 23.000 bezoekers verwelkomen tijdens de Biënnale in Tilburg.

Iedereen mag zich welkom voelen om kunst te bekijken. Bovendien is de toegangsprijs voor de Biënnale schappelijk (€ 12,00), terwijl de kwaliteit, kwantiteit en variëteit aan kunst hetzelfde is als die van gerenommeerde musea. Ook is het mogelijk om in gesprek te gaan met kunstenaars, Joris van Loon of één van de andere kunstkenners van de galerie. De kunstenaars vertellen graag over de totstandkoming van kunst en hun ambacht en werkwijzen en delen met liefde hun ideeën achter de werken.

Rabarama Van Loon Galleries Biennale Brabant

Programmering

Naast dat de side-events van de partners, zoals Rabobank, Veuve Clicquot en Van Roosmalen, en de Biënnale Brasserie voor een ware belevenis zorgen, zullen tevens de prachtige stands van partner en juwelier Schaap en Citroen in de weekenden te bezoeken zijn. Uiteraard kunt u tijdens deze editie van de Biënnale de nieuwste kunstwerken van de kunstenaars bewonderen. Daarnaast wordt kunst onder de aandacht gebracht van kinderen door een aantal basisscholen uit te nodigen voor een leerzame rondleiding.

Culinair genieten

Wijnstra Catering opent een pop-up brasserie tijdens de gehele expositie. De ‘Biënnale Brasserie’ is dé plek om bij te komen van alle indrukken, om van je kunstaankoop te genieten of om vrienden en kennissen te ontmoeten. In een gezellige en ontspannen sfeer kun je op elk moment van de dag genieten van heerlijk gebak met goede koffie, lekkere lunches, heerlijke hapjes en drankjes.

 

Openbaar vervoer

De Spoorzone is direct rondom station Tilburg gelegen. Vanuit de perrons loopt u via de OV-poortjes de station passage in. U kunt vervolgens rechts het station uitlopen. U loopt in slechts vijf minuten via het Burgemeester Stekelenburgplein richting de noordzijde en de Burgemeester Brokxlaan, daaraan gelegen vindt u de Koepelhal.

Voor dit evenement hebben bezoekers vanaf 13 jaar een geldig coronavaccinatiebewijs nodig.

“We willen de drempel die mensen ervaren bij het binnenstappen van een galerie zoveel mogelijk wegnemen.” – Joris van Loon